"POSTOJI NEŠTO SKUPLJE OD GLAVE" Vučić na bini! Otkrio šta će Srbija učiniti po pitanju ALBANSKIH TAKSI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao je na binu ispred Skupštine Srbije. On je zamolio 27 Srba koji su pešačili sa Kosova da mu se pridruže.

Budućnost Srbije u Beogradu
Budućnost Srbije u Beogradu, Foto: Tanjug

Na početku obraćanja predsednik je zamolio okupljene da spuste transparente i da velikim aplauzom pozdrave mađarskog ministra spoljnih poslova Petera Sijarta. Masa je aplaudirala i uzvikivala "Aco, Srbine".

Nakon aplauza, Vučić je pozvao Srbe koji su na skup došli peške sa Kosova da dođu na binu i budu sa njim.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

- Mnogo vam hvala što se došli u ovolikom broju.

- Hoću da se zahvalim svima koji su došli iz različitih krajeva. Pokazali smo jednu stvar: u ma koliko država da živimo, jedinstvo srpskog nacionalnig korpusa niko ne može da nam uzme! Da pripadamo istom narodu, imamo isti jezik i kulturu!

Budućnost Srbije
Budućnost Srbije, Foto: Alo

- Pokazali ste da želite modernu, uspešnu Srbiju. Pokazali ste da ne poštujete one koji prete i koji bi Srbiju da ruše. Ja o političkim protivnicima neću reći ništa. Govoriću o budućnosti Srbije.

Budućnost Srbije
Budućnost Srbije, Foto: Alo!

- Bez vas u ovolikom broju ne bih mogao pred predsednike Đinpinga, Putina, Merkel, Makrona. Sa vama mogu - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije
Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Predsedništvo Srbije

- Kada sam im govorio da ne dozvole da Albanci uvedu takse Srbiji, da ne dozvole formiranje takozvane vojske Kosova, nisu me slušali. Govorili su da se to neće desiti. Sada kada se to dogodilo kažu, učinite nešto predsedniča Vučiću da bi Albanci povukli takse. E pa moj odgovor je jasan. Nećemo učiniti ništa. Sačuvaćemo dostojanstvo. Postoji nešto skuplje od glave, iako je glava skupa. A to je obraz. Nikada nemojte Srbiji da probate da ukaljate obraz - rekao je Vučić.

Miting je počeo izvođenjem srpske himne. U istom redu, odmah pored Vučića, sa njegove desne strane bili su Srbi sa Kosova, a sa njegove leve strane predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

Budućnost Srbije
Budućnost Srbije, Foto: Alo

Na skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koji se danas održava u glavnom gradu, prisutno je između 140. 000 i 150. 000 ljudi, izjavio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi