Zorana odbrusila svima koji vređaju novinarku Studija B: Ove njene reči zapamtiće cela Srbija!

Skandalozno!

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Potpredsednica Vlade i predsednica Kooridinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je najoštrije osudila medijski linč na društvenim mrežama i iznošenje detalja iz privatnog života novinarke "Studija B" Barbare Životić.

 

"Pravo svakog medija pa i ''Studija B'' je da ima svoju uređivačku politiku, kao što je pravo svakog građanina da mu se dopada ili ne dopada kako novinarka Barbara Životić radi svoj posao. Ali niko nema pravo da zbog toga da nad ovom devojkom sprovede pravi medijski linč iznošenje njenih privatnih fotografija u javnost i pravljenje najprizmenijih aluzija na račun njene ličnosti. To nije kritika, to je, ponavljam, poziv na linč jedne žene i to je nedopustivo", ističe Mihajlovićeva.

Barbara Životić
Barbara Životić, Foto: Printskrin

Ona je u saopštenju navela da svako može da polemiše o tome da li je neki medijski prilog dobar ili ne, ali da ne možemo zbog toga da novinarku diskreditujemo kao ženu i vređamo je na najprimitivniji način.

"To nije Srbija za koju se borimo. Ako želimo da negujemo kulturu nenasilja i demokratske vrednosti, onda ne smemo da dozvolimo da se bilo ko ovako medijski linčuje", navela je Mihajlovićeva.

 


Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi