DRAMA U BOKOKOTORSKOM ZALIVU Bolesno dete iskrcano u 22 časa, 12 minuta kasnije stiglo u luku. Lekarska ekipa čekala na obali, obavešteni svi državni organi

Evakuacija severno od rta Oštro

Bokokotorski zaliv
Bokokotorski zaliv, Foto: Youtube Printscreen

Jedno petogodišnje dete hitno je, zbog bolesti, evakuisano sa kruzera "MSC Opera", koji je zatražio pomoć na izlazu iz Kumborskog tesnaca u Boki Kotorskoj.

Kako prenose podgoričke Vijesti, "MSC Opera" je potom nastavio krstarenje Mediteranom otplovivši iz Boke Kotorske ka grčkoj luci Mikonos.

Ne precizirajući o kakvoj vrsti bolesti je reč, Vijesti navode da su dete preuzeli turistički čamac ''Gracijana'' i plovilo pilotske službe Luke Kotor, u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika.

Tamo ga je, kako se dodaje, čekala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

KAMION SLETEO S PUTA Poginuo suvozač! O povredama najmlađeg putnika (19) ništa se ne zna

Bolesno dete je iskrcano sa broda u 22 časa, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, zajedno s roditeljima i još jednim detetom.

Kako objašnjavaju Vijesti, kruzer je zatražio medicinsku intervenciju preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i obavešteni su svi državni organi - Sektor granične policije MUP, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Jezivi detalji ubistva u Nikšiću: Način na koji je lišena života otkriva motiv zločina

AUTOR: Dan, Novosti/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 09.09.2019. 12:13 Žrtva bila okrenuta licem ka zemlji policijska traka, Foto: Alo!/Dejan Briza U blizini brane jezera Krupac u nikšićkom naselju Kočani juče je pronađeno telo osamnaestogodišnje K. R. Policija sumnja da je devojka ubijena, a za zločin je osumnjičen maloletni Nikšićanin (16).

O akciji medicinske evakuacije sa "MSC Opere" u Boki Kotoskoj bila je obaveštena i obalska radio-stanica Dubrovnik jer se evakuacija obolelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama, severno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za time nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi