BAKIROVI LJUDI PRETE SRPSKOM ČLANU PREDSEDNIŠTVA Bošnjaci žele Dodika iza rešetaka: "Mora da povede računa šta govori"

Reagovali na izjavu?

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH i jedan od najbližih saradnika Bakira Izetbegovića u SDA, kazao je da bi Milorad Dodik mogao da završi u zatvoru zbog izjave da bi polovina Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BIH trebalo da nosi uniformu bivše vojske RS!

Džaferović je rekao da bi Dodik trebalo da povede računa o tome šta govori jer, kako je kazao, svi oni koji ga budu poslušali, zajedno sa njim, mogu završiti u zatvoru.

Šefik Džaferović
Šefik Džaferović, Foto: Printskrin: Youtube/TV1 HD

- Gospodin Dodik mora da povede računa o tome šta govori, jer će tim izjavama naštetiti najpre entitetu iz kojeg dolazi, ali i samom sebi. Ovo što je izjavio je teško krivično delo, neka pogleda kako stvari stoje, pa neka vidi da je to pozivanje na izvršenje teškog krivičnog dela - tvrdi Džaferović.

Denis Zvizdić
Denis Zvizdić, Foto: Profimedia

Dodikovu izjavu prokomentarisao je i Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH u tehničkom sastavu, koji je kazao da su „Oružane snage BIH najvažniji garant mira i najbolji primer uspešne unutrašnje integracije BiH“.

VELIKO GRUPISANJE NATO TRUPA NA GRANICAMA SRBIJE Kretanje "Vojske Kosova" i akcija u Hrvatskoj bili samo početak! Sprema se devet vojnih manevara, a jedan nosi zabrinjavajući naziv - Odlučujući udarac!

- Očekujemo adekvatne reakcije svih predstavnika i institucija EU i ukupne međunarodne zajednice kako bi se javno osudile i institucionalno trajno zaustavile ovakve beskrupulozne provokacije, a ojačali procesi saradnje, mira i stabilnosti u BiH i čitavom regionu - navodi se u Zvizdićevom reagovanju.

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi