STRAVIČNO! Cela Hrvatska u strahu od Crnogorca, a među žrtvama je i fudbaler "vatrenih": Silovaću ti i dete i majku!

Glavna žrtva Ćorovića bio je advokat.

Hapšenje u Zagrebu
Ilustracija: Printscreen

– Masakriraću te. Silovaću ti dete i majku. Svaki put kada se ne javiš, dobićeš šamarčinu – pretio je, prema policijskoj prijavi, Duško Ćorović zvani Crnogorac (55) svojoj žrtvi, jednom zagrebačkom advokatu, od kojeg je, sumnja se, na ime nepostojećeg duga iznudio oko 135.000 evra.

Ćorovića je prošle nedelje policija uhapsila u jednom novozagrebačkom lokalu pošto je advokat, za čiju je iznudu prijavljen, mesec dana pristao da bude policijski doušnik, pa je bio ozvučen i snimao je razgovore i pretnje koje mu je Ćorović upućivao. No, ni samo hapšenje nije prošlo bez nasilja jer je u lokalu u Novom Zagrebu, mada je tamo bila pripremljena zaseda s policajcima u civilu, advokat u jednom trenutku ustao od stola za kojim je sedeo sa Ćorovićem i pobegao u WC, a Ćorović je pošao za njim i u WC-u ga udario šakom u potiljak. Tada su u WC upali policajci i uhapsili Ćorovića.

Pravo iznenađenje, međutim, policajce je čekalo prilikom pretrage Ćorovićevog stana u kojem su pronašli uredno složenu arhivu sa pojedinačnim dosjeima osoba u kojima su se nalazili ugovori o prenosu nekretnina, punomoćja i slično, a policija i Državno odvjetništvo sumnjaju da je zapravo reč o datotekama drugih Ćorovićevih “dužnika”.

SVET IMA NOVOG GOSPODARA Oružje "Evo kako ćemo vas pobiti" predstavili na "holivudski" način

Među navedenim datotekama nalazi se i jedna koja se odnosi na hrvatskog fudbalskog reprezentativca i člana njegove porodice, ali pod kakvim se tačno okolnostima ta dokumentacija našla kod Ćorovića policijska istraga tek treba da utvrdi. Upravo zbog tih datoteka policija i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo nastavljaju istragu u Ćorovićevu slučaju te nije nemoguće da se istraga protiv njega proširi.

U međuvremenu je Ćorović, koji je na ispitivanju porekao krivicu, odlukom istražnog sudije završio u Remetincu zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja dela. Naime, sudija je, usprkos Ćorovićevoj ranijoj neosuđivanosti, zaključio kako je on, iznuđujući advokata, punih šest godina pokazivao veliku kriminalnu upornost.

VELIKI BROJ PRITUŽBI Građani PREVARENI, štedi se na materijalu, zgrade propadaju, a investitori debelo zarađuju

Cela priča, koja se za advokata, prema njegovim tvrdnjama, na kraju pretvorila u pravu noćnu moru u kojoj je Ćoroviću morao prepisivati svoje i porodične nekretnine, davati mu mesečnu kamatu, zlatni nakit, počela je sasvim benigno.

Naime, kako je advokat ispričao policiji, njega je početkom 2012. godine Ćorović angažovao da u njegovo ime, a na osnovu duga, od jedne osobe preuzme stan u Novom Zagrebu, vredan oko 50.000 evra.

No, dužnik je tokom tog postupka preminuo i Ćorović nije uspio da dobije stan, što je navodno zamerio advokatu. Smatrao ga je odgovornim i vremenom je počeo sve agresivnije od njega da traži “obeštećenje”.

NAJOTROVNIJA HEMIKALIJA ČUVA TAJNE Ako imate ove knjige kod kuće odmah zovite nadležne, zatrovana je i može da vas ubije!

Najpre je, tvrdio je advokat, Ćorović od njega počeo da posuđuje manje novčane iznose od po nekoliko stotina do nekoliko hiljada kuna, koje nije nameravao da mu vrati, da bi kasnije stvari postale puno ozbiljnije. Advokat je u svom iskazu policiji rekao da je krajem 2012. s Ćorovićem morao da sklopi ugovor kojim potvrđuje da je od Ćorovića posudio 60.000 eura, mada novac nikad nije primio.

Na osnovu tog ugovora, tvrdi advokat, Ćorović je sledećih šest godina nastavio iznuđivanje, a 2017. potpisao je Ćoroviću izjavu prema kojoj mu je dužan 90.000 evra, i te ugovor o poklonu kojim Ćoroviću poklanja apartmane na području Istre, nekretnine u Zagrebu i slično. Morao je da mu preda i zlatni sat vredan 15.000 evra, koji je Ćorović zatim založio u zalagaonici.

ŠOKANTNO! Zaboravite sve što ste znali o Stounhendžu, otkrivena PREVARA stara 80 godina!

Tokom navedenih šest godina, zaključila je policija, Ćorović je advokata kontaktirao najmanje 500 puta, poslavši mu i niz pretećih SMS-ova koje je advokat predao policiji.

Takođe mu je više puta pokazao i pištolj, preteći da će ga ubiti. Cela se priča završila 10. jula ove godine u jednom novozagrebačkom lokalu gde je odvjetnik, u saradnji s policijom, dogovorio sastanak s Ćorovićem koji je od njega tražio još 10.000 eura, premda mu je tokom šest godina navodno bilo plaćeno već gotovo 135.000 evra.

MEKI DRŽAVNI UDAR Zbog ustaškog dočeka fudbalera "pala prva glava", ali iznenadiće vas RAZLOG

Kada su seli za sto, Ćorović ga je navodno ponovo pitao za novac, a advokat mu je odgovorio da novca više nema. Na to ga je Ćorović udario nogom ispod stola u nogu i rekao mu: “Nabiću ti čašu u usta, p…. ti materina. Oćeš da te izmasakriram?” Zatim je uzeo advokatu kožnu torbicu tražeći novac.

Tada je advokat pobegao u WC, a Ćorović je pred očima policajaca pojurio za njim i u WC-u počeo da ga tuče. Ali za samo nekoliko sekundi specijalci u civilu su ga bacili na pod i uhapsili. U trenutku hapšenja kod sebe je imao pištolj TT s punim šaržerom.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: pera rogonja
  20/07/2018 - 10:31
  Klko tahvih ima svuda a da nesmeju da ih prijave policiji.
 • Korisnik: Ns
  19/07/2018 - 23:10
  Cgorci svugde vladaju.
 • Korisnik: Vuki
  19/07/2018 - 21:23
  Reko, desilo se nešto, ono neki sporedni likovi..
  • mirsad @Vuki
   20/07/2018 - 09:30
   Da naleti na tebe a "Reko, desilo se nešto, ono neki sporedni likovi"
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi