IZREŠETANA TELA NAĐENA U AUTU KRAJ PUTA Dečak (8) platio životom jer mu je tata bio kriminalac! Otkriveni detalji brutalnog ubistva oca i sina!

Ubice su hladnokrvno ispalile nekoliko rafala iz automatskog oružja.

Ubistvo, Severna Makedonija
Ubistvo, Severna Makedonija, Foto: Printskrin/Youtube/TvTelma

Nakon sinoćnjeg ubistva oca i sina u severnom delu Severne Makedonije, danas su u javnost isplivali detalji ovog svirepog zločina. Elhami Salihu (47) i njegov maloletni sin Amar Salihu (8) iz sela Opae ubijeni su iz zasede na zemljanom putu u ataru sela Slupčane, kod mesta nazvanog Slupčanski bunar blizu Kumanova.

Ubice su u mraku, sakriveni iza drveća čekali svoju žrtvu, koja je, nažalost bila sa svojim sinom.

Kada se sinoć oko 22.40 časova pojavio automobil „opel astra“ sa zatamljenim staklima i skopskim registarskim oznakama, na njega su ubice hladnokrvno ispalile nekoliko rafala iz automatskog oružja, nakon čega su pobegli u nepoznatom pravcu. Rafalni hitci iz automatskog oružja uznemirili su žitelje sela Opae i Slupčane koji su odmah pozvali MUP. Policija je na mestu zločina zatekla grozomoru sliku – dva izrešetana beživotna tela u automobilu.

Ubice su pažljivo izabrale mesto gde će likvidirati Elhamija Salihua, a kako je primetio reporter skopske televizije Telma, na vozilo je verovatno pucano sa dve strane iz automatskog oružja. Elhami i njegov sin Amar nisu imali šansi da prežive. Uviđaj na mestu zločina trajao je danas do podne kada je bilo podignuto i u MUP na veštačenje odneto vozilo „opel astra“ u kome su bili ubijeni otac i sin.

Na automobilu i šoferšajbni sa obe strane su vidljive brojne rupe od rafalno ispaljenih metaka. Iako za sada nije potvrđeno da su na Elhamija i njegovog sina pucale dve osobe iz dve automatske puške, iz tužilaštva su saopštili da je podignut veliki broj čaura od ispaljenih metaka, što potvrđuje da su ubice koristile automatsko oružje.

- Prilikom uviđaja je bilo konstatovano da je iz blizine bilo pucano na putničko motorno vozilo u kome su se nalazile dve osobe, vozač i njegovo osmogodišnje dete. Dve osobe su bile smrtno povređene i preminule su na licu mesta. Pronađen je i podignut veći broj čaura od ispaljenih metaka, čijim veštačenjem se očekuje da se utvrde bitni fakti u predmetu. Biće izvršeno i veštačenje vozila na kome je vidljivo više tragova od napada sa vatrenim oružjem. Izdata je naredba da se izvrši obdukcija tela pokojnika, saopštili su iz tužilaštva.

Ubistvo, Severna Makedonija
Ubistvo, Severna Makedonija, Foto: Printskrin/Youtube/TvTelma

Ubijeni Elhami Salihu je iz sela Belanovci, a živeo je u selu Opae. Nije član kriminalne grupe „Belanoca“, ali se bavio lihvarenjem. Ljudima je davao novčane pozajmice po izuzetno visokim, „zelenaškim“ kamatama, a bio je i veoma nasilan.

Niko od žitelja sela Opae i susednog Slupčana o njemu ništa nije hteo da govori pred kamerom televizije Telma. Ipak, iza kamere su rekli da su dobro poznavali Salihua, koji je, kako su izjavili, uzeo četiri kuće i desetine njiva od ljudi kojima je za visoke kamate pozajmljivao novac.

Izvori iz MUP Severne Makedonije su za tv Telma potvrdili da je Salihu imao debeo kriminalni dosije. Dva puta je bio prijavljivan za pokušaj ubistva, hapšen je zbog nelegalnog posedovanja oružja i napada na policajce, a odležao je i četvorogodišnju kaznu zatvora.

Policija preduzima mere na rasčišćavanju slučaja, pronalaženju ubice i utvrđivanju motiva ovog svirepog zločina.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi