GORI CRNA GORA Požari u Tivtu i Podgorici, vetar ih širi

U Tivtu, gde su na 20 lokacija aktivni požari, situacija se pogoršala zbog vetra, dok ih je na području Podgorice 15, a stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

Požar kod Tivta
Požar kod Tivta, Foto: Printscreen

Deo kupača sa plaže "Plavi horizonti" evakuisan je iz predrostrožnosti, a u gašenje vatre uključeni su i avio-helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore, na zahtev komandira tivatske Službe zaštite Zorana Barbića, koji kaže da se situacija na požarištu menja iz časa u čas.

"Odjednom je dunuo jak vetar i rasplamsao dvadesetak požara. Stiže ekipa iz Kotora, a pozvani su i avioni, ako mogu da uzlete zbog jakog vetra", rekao je Barbić za Televiziju Crne Gore.

Iz Službe za zaštitu i spašavanje saopšteno je da su avioni MUP-a do rano jutros pomagali vatrogascima u Tivtu i teren su napustili nakon što je požar bio djelimično pod kontrolom, a nakon informacije da se situacija pogoršava MUP je ponovo poslao kanadere, koji gase vatru.

 

 

Iz MUP-a su naveli da je Direktorat za vanredne situacije u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, što podrazumeva angažovanje u skladu sa zahtevima.

Više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština gasi veliki šumski požar koji je juče popodne zahvatio borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizonti i terena Fudbalskog kluba "Krtoli" u tivatskoj opštini, a evakuisani su stanovnici turističkog kompleksa "Luštica bej". Gašenje otežava jak vjetar.

Načelnik podgoričke Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović rekao je za Televiziju Crne Gore da su na području Podgorice aktivni požari na lokacijama Malo brdo, Jelin dub u Bratonožićima, u Štekama i na Vranjskim njivama, te da gašenje otežava vetar, ali da za sada nema ugroženih stanovnika i objekata.

 

Požar i dalje besni kod Tivta

 

 • Korisnik: Bg
  04/07/2017 - 19:47
  NATO AVIJACIJA DA TO GASI!
 • Korisnik: ruski spasioci cekaju poziv
  04/07/2017 - 18:41
  Sta ne zovu ruske spasioce iz Nisa da avionima caskom ugase sve pozare. Sve dodje na svoje.
  • Pera Detlic @ruski spasioci cekaju poziv
   04/07/2017 - 19:53
   Zasto ruske spasioce neka zovu nato da im gase pozare......
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi