MAKRON SKINUO RUKAVICE I POČEO DA ŠAMARA REDOM Francuz sahranio Evropu i NATO, ali nije se tu zaustavio: Bosna je tempirana bomba koja otkucava pored Hrvatske!

Ponovo se dotakao i prošierenja EU

Samit G7, Emanuel Makron
Samit G7, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

* Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je da je Bosna i Hercegovina "tempirana bomba

* Makron je istakao a se ta zemlje suočava s problemom džihadista povratnika

Pročitajte još

* Pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina

Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je da je Bosna i Hercegovina "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku".

U opsežnom intervjuu za londonski "Ekonomist", on je govorio i o Bosni i Hercegovini, istakavši da se ta zemlje suočava s problemom džihadista povratnika.

"NATO UMIRE, EVROPA JE NA RUBU PONORA" Makron izrekao jezive stvari, ne želi da gleda više Amerikance! Poslao je dramatičnu poruku Evropljanima!

"Uveren sam da, prvo, moramo reformisati svoje procedure za članstvo u EU jer one više ne sluše svrsi. Nisu strateške. Takođe nisu ni političke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovaj region (Zapadnog Balkana), prvo pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista", rekao je Makron.

 

Kako prenosi portal Klix.ba, on je kao treći problem naveo potrebu izmena i procedura primanja novih članova EU pre početka pregovora.

"Ako to uspemo reformisati u nadolazećim mesecima, biću spreman ponovo početi pregovore - ako i oni postignu dodatne napore. Ne želim nijednog novog člana dok ne reformišemo samu Evropsku uniju", istakao je francuski predsednik.

Govoreći o protivljenju Francuske da se Severnoj Makedoniji i Albaniji odobri početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju, poručio je da se "polovina država Unije protivi tome da pregovori počnu s Albanijom".

MARIJA ZAHAROVA PODRŽALA MAKRONOVU IZJAVU Istina je, NATO je na samrti! Ušli su kao i Evropa u krizu identiteta i razvoja!

SAOPŠTENJE NA NAJVIŠEM NIVOU Putinov čovek progovorio o nuklearnom ratu, pa otišao na sastanak sa Amerikancem!

SNIMCI KOJI ULIVAJU NADU ASADU Neprijatelji se međusobno kolju i ubijaju! (VIDEO)

 

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi