HRVATSKI NOVINAR SVE ISPRIČAO! Franjo Tuđman je započeo rat! U Borovu Selu nije se vijorio nikakav četnički barjak, Kolinda stidi se!

Povod za Dežulovićev tekst bila je poseta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović Borovu Selu, gde je pre dve nedelje odata počast "izginulim braniteljima".

Franjo Tuđman, Medlin Olbrajt
Franjo Tuđman, Medlin Olbrajt, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Franjo Tuđman svesno je žrtvovao život 12 hrvatskih policajaca da bi započeo rat. Ono o čemu Srbi godinama pričaju, a Hrvati odavno o tome govore u pola glasa, da je tragični događaj u Borovu Selu, nadomak Vukovara, 2. maja 1991. godine, bio insceniran, sada je razotkrio poznati hrvatski novinar i književnik Boris Dežulović.

VLAST APELUJE NA GRAĐANE DA NE IZLAZE IZ KUĆE! Hrvatska u ponoru pakla, u Zagrebu vanredno, nek' im je Bog u pomoći!

On je u autorskom tekstu otkrio stravičnu istinu o upadu hrvatskih specijalaca u srpsko naselje, kada je u okršaju sa lokalnom stražom, koju su zbog pretnji formirali meštani, ubijeno 12 policajaca (stradala su i trojica Srba), dok je 20 ljudi ranjeno. Taj događaj označio je početak krvavih sukoba u Hrvatskoj, a kako se ispostavilo, poslužio je Tuđmanu kao povod da počne ratne operacije, čiji je epilog bilo etničko čišćenje srpskog življa.

ISPLIVAO PRISLUŠKIVANI RAZGOVOR Klinton je Slobu pozvao iz WC-a aviona. Ono što mu je ispričao nasmejalo je Miloševića do suza!

Franjo Tuđman
Franjo Tuđman, Foto: AP/Darko Bandic

 
"A ONDA BI DOŠAO NEKO GORI OD NJEGA..." Tuđman sa NATO hteo da zauzme Banjaluku! Prišao na 17 kilometara, ali je jedan poziv preokrenuo situaciju!

Povod za Dežulovićev tekst bila je poseta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović Borovu Selu, gde je pre dve nedelje odata počast "izginulim braniteljima".

Hrvatski književnik predsednicu ironično poredi sa nekadašnjim nemačkim kancelarom, velikim borcem za mir Vilijem Brantom, i do kraja teksta ukazuje na sve laži koje se gotovo 30 godina plasiraju kao zvanična verzija ovog događaj.

 

- Recimo, šta su pripadnici specijalne jedinice vinkovačke policije uopšte radili u većinski srpskom, zabarikadiranom, ali dotada posve mirnom Borovu Selu? Dobro, to znamo, to piše dole, na spomeniku braniteljima, manjim slovima: išli su osloboditi dvojicu zarobljenih kolega iz Osijeka. Prethodnu noć, naime, četvorica pripadnika osječkog MUP napadnuta su na ulazu u Borovo Selo. Dvojica su uspela pobeći, a dvojica su uhvaćena. Pukotina u mitu jedva se vidljivo proširila. Recimo: šta su četvorica redarstvenika radila u Borovu Selu u gluvo doba noći? U redu, to što ne spominjemo često ne znači i da ne znamo. Eno, još manjim, sitnim slovima, u dnu onoga mramornog monolita: četvorica policajaca iz Osijeka u gluvo su doba noći otišla skinuti četnički barjak drsko podignut na barikadama na jednom od ulaza u selo. Pukotina je, međutim, sad već dovoljno velika da se prilično jasno vidi kako se na barikadi u Borovu Selu ne vije nikakav četnički barjak, već obična zastava SFRJ, tada još uvek u roku upotrebe - piše Dežulović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi