NOV ZAKON U KAFIĆIMA! Ko zapali cigaru, čeka ga baš paprena kazna! Stupa na snagu tačno ovog datuma i postoji jedna začkoljica!

Otkako je stupio na snagu novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, mišljenja su podeljena. Dok nepušači pozdravljaju ovu odluku, sa druge strane pušači i ugostitelji, kako kažu, na gubitku su.

Kafić
Kafić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

* U Crnoj Gori se menja zakon od 1. januara

* U kafićima neće biti dozvoljeno paliti cigarete

* Tržišna inspekcija je u periodu od Nove godine do primene novog Zakona izvršila ukupno 217 inspekcijskih pregleda

"U potpunosti poštujemo ovaj zakon, s obzirom na to da su zakonske kazne. Što se tiče posećenosti, ako je lepo vreme i dalje su bašte u funkciji, čim je neko zahlađenje ili lošije vreme, u proseku oko 50 odsto je posao u padu", kaže ugostitelj Mladen Perović.

Turistička inspekcija je od 1. januara do primene novog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, do 14. avgusta 2019. izdala 271 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 89.000 evra.

Majka donela mrtvo dete na rukama, a onda je ona uzela mališana i izvela pravu magiju! (FOTO)

Pedijatrica Alma Drešović, koja je pre nedelju dana spasila dete koje je progutalo šahovsku fitguru, kazala je da je njeno najveće zadovoljstvo što je dete preživelo i što je dobro, navodeći da bi u takvoj situaciji svaki njen kolega isto reagovao.

I nakon stupanja na snagu novog zakona, inspektori su imali pune ruke posla, te je izdato 58 prekršajnih naloga u iznosu od 15.000 evra, kažu za Nocu M iz Uprave za inspekcijske poslove. I zdravstveno-sanitarna, kao i tržišna inspekcija izdale su veći broj prekršajnih naloga, nego pre primene novog Zakona.

Budva
Budva, Foto: Tanjug/ Cmilja Vitorović

"Zdravstveno-sanitarna inspekcija je u periodu od januara do primene novog zakona izdala pet prekršajnih naloga, a po novom zakonu je izdala 12 prekršajnih naloga. Tržišna inspekcija je u periodu od Nove godine do primene novog Zakona izvršila ukupno 217 inspekcijskih pregleda u kojima je utvrđeno osam nepravilnosti, subjekti nisu kažnjeni već im je ukazano na nepravilnost. Tržišna inspekcija je izvršila ukupno 90 inspekcijskih pregleda od primene novog Zakona u kojima je izrečeno 18 prekršajnih naloga, u vrednosti od 5.000 evra", ističe Iva Čukić iz Uprave za inspekcijske poslove.

U celoj ovoj priči postoji i jedna začkoljica, novim zakonom se ne dozvoljava upotreba duvanskih proizvoda u bilo kojoj prostoriji ili njenom delu, u kojoj se konzumiraju hrana i piće. Strogo je zabranjeno i konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kom delu zatvorenog prostora u kojem poslove obavljaju državni i lokalni organi i službe, prostora u kojem se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna delatnost. Za one koji budu kršili odredbe ovog zakona predviđene su novčane kazne i do 20 hiljada evra.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi