MAKEDONCI OTIŠLI DA SE BORE ZA ISIS I POBEGLI Masakrirali su ljude na ulicama, palili ih u kavezima!

Nakon što su videli sav horor, odlučili su da pobegnu

ISIS
ISIS, Foto: Profimedia

Bivši borci Islamske države koji potiču iz Makedonije, govore o njihovom učešću u ekstremističkoj organizaciji. Jedan ima 30, a drugi 23 godine. Pre nego što su ih zarobili Kurdi, četiri godine su ratovali na strani islamista.

Intervji su dati sirijskim medijima u zatvoru. Kažu da su bili inspirisani džihadom, a ne novcem, i da su na put krenuli poznatom maršutom Skopje-Istanbul-Gaziantep - Džharablus, grad koji je prva stanica na sirijskoj frontu.

Jelena ušla sa bebom kod notara da overi ugovor, ono što joj je rekao RAZBESNELO JE SVE!

"Ja sam iz Makedonije. Otišao sam u Siriju u oktobru 2013. Prvo sam bio u gradu Til Rifat. Tu sam imao 20-dnevni trening, koji je uključivao vojne vežbe i lekcije iz vere. Borio sam se protiv snaga kurdske milicije i Slobodne sirijske vojske. U Siriji sam se oženio i dobio dvoje dece", kaže bivši član ID iz Makedonije.

Miloš naduvao 4,25 promila, a njegova "ispovest" u policiji nasmejaće vas do suza

"Upoznao sam se sa aktivnostima ID na Internetu. Tada sam počeo da to širim među mladim ljudima u Makedoniji, jer sam verovao da se borimo u ime islama. Pomagao sam mnogim da dođu u Siriju. Posle nekoliko meseci obuke, postao sam odgovoran za islamsku miliciju u Džarabusu", kaže drugi bivši pripadnik ID iz Makedonije.

Prema podacima stanice Kanal 5, ovo dvoje su verovatno među sedam zatvorenika, koji su pre dva dana su dovedeni u zemlju zbog sumnje da su učestvali na stranim ratištima.

OTKRIVENO ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI PROTIV MARJANOVIĆA Bežala je, stigao je Jelenu, strgao joj trenerku, a onda... DETALJI KOJI ĆE VAS NAJEŽITI

Njihov identitet i starost, koje je objavila agencija ANHA, potpuno se poklapaju sa inicijalima koje je objavio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Ja kažem svim pristalicama ID u Evropi da se drže dalje od islamske države. ID je lažni islamski pokret. Video sam strašne scene masakra na ulicama i ljude koje pale u kavezima. Kada sam to video, pobegao sam i predao sirijskim demokratskim snagama", kaže jedan od pokajnika.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Сараџогла
  10/08/2018 - 10:50
  Лажови!У борби заробљени и чудим се што су остављени да данас буду живи?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi