NEZAPAMĆEN ZLOČIN POTRESAO ZEMLJU Mekić pretukao, silovao i ubio Ankicu, pa jednog prijatelja izbo, drugog zapalio!

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv Narcisa Mekića kojeg se tereti za pljačku, silovanje i trostruko ubistvo u Bugojnu.

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Alo!/Dejan Briza

U optužnici su navedeni detalji njegovog krvavog pohoda u kojem je najpre pretukao staricu, silovao je i na kraju ubio, da bi potom ubio i svoje prijatelje.

Mekić je zajedno s Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškićem u septembru prošle godine ušao u kuću starice Ankice Krstanović kako bi je opljačkali.

Naneo joj je 42 rane u predelu glave i tela, a onda je silovao. Nakon što je okončao mučenje uzeo je iz njene kuće 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu. Krstanović je zadobila podlive, višestruke prelome kostiju lobanje, podlive u grkljanu, prelom podjezične kosti i brojne druge povrede od kojih je preminula.

Trojka se uputila u Meškićevu kuću u ulici Kovačuša gde je Mekić, nakon prepirke, nožem ranio Meškića i oštetio mu vitalne organe, od čega je preminuo u bolovima. Ostavio ga je da leži u kuhinji. Seferović je bio u drugoj sobi i nije znao šta se dešava, piše Klix.

Mekić je na izlazu izazvao dva požara koja su zahvatila celu kuću i usmrtila oba njegova prijatelja. Seferović je preminuo od trovanja ugljičnim monoksidom.

Optužnicom je obuhvaćen i Almir Kurbegović kojeg se tereti za pomoć Mekiću nakon počinjenog krivičnog dela. Kurbegović je pustio Mekića u svoj stan, dozvolio mu da se opere i dao novu odeću te obrisao njegov nož znajući da je njime usmrtio druga. Nož je zamotao i bacio u šaht u blizini zgrade Gorice u Bugojnu, prenosi Srpskainfo.

Zatraženo je i produženje pritvora za Mekića jer se radi o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina, a s obzirom na način izvršenja i posledice krivičnih dela, njegovo puštanje na slobodu rezultiralo bi pretnjom narušavanja javnog reda.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi