KORUPCIONIŠKA AFERA TRESE CRNU GORU Ovako je Milo ojadio građane, otkriven njegov tajni plan

Opština Budva je oštećena za višemilionske iznose u "kombinaciji" majke i ćerke firme WTE preko potpuno besmislenih faktura.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Opština Budva uspela je da spreči milionsku blokadu računa na kojoj je insistirala nemačka kompanija VTE i time izbegla ozbiljne finansijske probleme. Naime, spor između Budvana i nemačke firme traje dve i po godine, a sada će se pred Privrednim sudom voditi ukupno tri spora vredna 23 miliona evra, koliko VTE od lokalne uprave potražuje na ime upravljanja postrojenjem otpadnih voda.

Opština Budva je oštećena za višemilionske iznose u "kombinaciji" majke i ćerke firme WTE preko potpuno besmislenih faktura, a ova firma je angažovala svokatsku kancelariju Ane Đu­ka­no­vić, se­stre li­de­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, da ih za­stu­pa u po­stup­ku na­pla­te mi­li­on­skih du­go­va­nja.

Naime, majka firma WTE iz Esena je fakturisala ćerki WTE otpadne vode doo ogromne iznose za nestvarne poslove poput, na primer, "preciziranje detalja ugovora", a za koje je naplaćeno neverovatnih 270.000. Ili "obezbeđivanje uslova isplate" sa nestvarnih 230.000.

Finansijska dokumenta koja se tiču ove afere vrve od ovakvih i sličnih "zaokruženih" stavki za koje ne postoje nikakva realna objašnjenja.

Naravno, čvor ove zloupotrebe je u samom ugovoru koje je opština Budva potpisala sa WTE, a po kom sve fakture koje majka firma ima prema svojoj ćerki firmi plaća – opština Budva! Odnosno građani Budve! Odnosno građani Crne Gore!

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Podsećamo da je WTE već naplatila od Crne Gore 30 miliona, opštine Budva 14, a prete aktiviranjem "Kuljačinih garancija" za 66 miliona, što znači da preti 100 miliona štete za građane Budve i Crne Gore.

Opština je došla u posed saznanja da predstavnici WTE imaju nameru da 1. februara napuste postrojenje i to u stanju koje je pretilo da izazove veliku ekološku katastrofu, pa je preko Osnovnog suda u Kotoru sudija izvršio uviđaj i takođe odredio sudsko veštačenje po više veštaka na više okolnosti i razloga: najpre sprečavanja ekološkog kolapsa, utvrđivanja stvarne a ne lažirane uložene vrednosti u postrojenje koje je "učinio" WTE.

Rezultati veštačenja se uskoro očekuju. Odmah potom o postojećnjm stanju stvari predsednik opštine Budva je obavestio pisanim putem sve relevantne funkcionere u Crnoj Gori, pored ostalog zbog toga što su ranije lokalne "elite" vladajuće DPS direktni saučesnici ovog zajedničkog monstruoznog poduhvata.

Zanimljivo je to što je SDT još 2016. naredbom pokrenulo istragu i prema nezvaničnim podacima će najzad preduzeti određene radnje, proširiti i okončati istragu. Samo da ne bude dockan. Velika je bojazan da su "strani partneri" budući da su već naplatili ogroman novac, pobegli iz Crne Gore i da će skoro izvesno biti nedostupni organima krivičnog gonjenja Crne Gore.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  13/02/2020 - 20:51
  Pogledajte jadu Crnogorsku iznad glave mu je Albanska zastava jos mu manjka ustaska sahovnica koja li cemu doci gla
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi