MILO UZVRAĆA UDARAC Odbegli bankar rešio da ga uništi, ali on mu došao glave!

Vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević poslednjih dana je u više navrata otkrivao mnoštvo mahinacija i zloupotreba kojima se služio predsednik Crne Gore Milo Đukanović da bi finansirao opstanak sebe i svoje stranke na vlasti.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Duško Knežević i Đorđe Đurđić osumnjičeni su da su oštetili Atlas banku za 15 miliona evra i protiv njih je podneta još jedna krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Službenici Uprave policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su juče, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podneli krivičnu prijavu protiv Đ.Đ. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i protiv D.K. (59) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja", stoji u saopštenju Uprave policije.

Pročitajte još

 

Đurđić je, navodno, ovo krivično delo počinio kao odgovorno lice - glavni izvršni direktor u Atlas banci - zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist D.K, a na štetu imovine banke.

"Đ.Đ. je, sumnja se, na zahtev D.K, povezanog lica koje kontroliše banku kao većinski akcionar, suprotno Zakonu o bankama, procedurama Banke, bez odluke Odbora direktora i bez obezbeđenja i provere boniteta nalogodavca, 20.05.2015. godine izdao i potpisao Garanciju za plaćanje kojom Atlas banka AD Podgorica garantuje da će kompaniji 'Kaspia Property Holdings Limited', ili bilo kom opunomoćeniku ili nominovanom zastupniku ove kompanije, platiti zahtevanu sumu, najviše do iznosa od 12.500.000 evra, sa rokom važenja do 01.08.2015. godine. Kao takvu D.K. je tu garanciju, kako se sumnja, kao sredstvo obezbeđenja plaćanja predao preduzeću Kaspia Property Holdings Limited. Navedenu garanciju preduzeće 'Kaspia Property Holdings Limited' je u redovnom postupku pokušala da naplati od Atlas banke AD Podgorica, u čemu nije uspela, već je ta garancija 12.07.2018. godine, nakon postupaka pred nadležnim sudovima, naplaćena sa pripadajućim kamatama i drugim troškovima u ukupnom iznosu od 15.205.504,60 evra na štetu Atlas banke AD Podgorica", saopšteno je iz policije.

Podsećamo, vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević poslednjih dana je u više navrata otkrivao mnoštvo mahinacija i zloupotreba kojima se služio predsednik Crne Gore Milo Đukanović da bi finansirao opstanak sebe i svoje stranke na vlasti.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi