DODIK NACRTAO KARTU SRPSKE DRŽAVE Osim Srbije i RS, čini je i deo ove zemlje! Ceo region će odlepiti!

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik govorio je da li je i dalje za ujedinjenje Republike Srpske i Srbije i šta misli o Sarajevu.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Dodik je tom prilikom nacrtao mapu srpske države koja će, kako kaže, jednog dana postati realnost, a u nju ulazi Republika Srpska, Srbija i delovi Crne Gore.

- To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta koji treba povećati, ali znate nama često dođu i kažu "Znate ima složenih zemalja koje funkcionišu". Tada nam navedu primer Austrije, Nemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Briselu. S druge strane, kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Briselu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili dio jednog integrisanog društva na ovom prostoru? - pita Dodik.

On kaže da se to neće desiti sada, ali je siguran da će to biti u ovom veku.

- Stvoriće se uslovi za srpsku nacionalnu integraciju i tu treba biti pametan. Naša politička želja je to - naglašava Dodik.

On ističe da su Srbi iz Republike Srpske zagledani u Srbiju i da je to sasavim normalno i očekivano.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Tanjug

- U šta bi gledali? Da neće u Sarajevo? Ili u Zagreb? Mi smo ovde Srbi, mi smo pripadnici jednog velikog naroda koji je prošao golgotu stradanja u Velikom ratu, u Drugom svetskom ratu, pa i u ovom poslednjem ratu na ovim prostorima. Ovaj narod je sve to preživeo pa i nemilosrdne sankcije i šta ja i u koga da gledam? Meni Sarajevo ničim ne privlači. Kada bih mogao nikada tamo ne bih otišao, ali eto obavljam tu dužnost pa moram da odem. S druge strane, išao bih svaki dan u Beograd. Šta sad? Ja treba da glumim nešto? Ja nisam političar koji glumi - zaključio je Dodik.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi