POSTIGNUT SPORAZUM Priština ukinula takse!

Prištinsko ministarstvo trgovine i industrije danas je donelo odluku o ukidanju poreza na uvoz prirodnog meda i krompira iz Severne Makedonije koje je uvelo 16. avgusta ove godine, piše portal lajmi.net.

Kosovo, skupština
Kosovo, skupština, Foto: AP

* Prištinsko ministarstvo trgovine i industrije danas je donelo odluku o ukidanju poreza na uvoz prirodnog meda i krompira iz Severne Makedonije

* Takse uvedene 16. avgusta ove godine

* Sa druge strane, Severna Makedonija ponovo je omogućila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM

"Danas je ukinuta taksa i kako je rekao resorni ministar Endrit Šalja ova odluka je doneta nakon sporazuma sa Severnom Makedonijom da se ukloni zabrana uvoza prodaje ribe sa teritorije KiM i uvoza žive ribe namenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka sitnom ribom poreklom sa KiM“, saopšteno je iz ministarstva.

Sa druge strane, Severna Makedonija ponovo je omogućila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM.

Na konferenciji za medije u makedonskoj vladi, ministar ekonomije u toj zemlji Krešnik Bekteši rekao je da neće biti kompromisa i ustupaka kada je reč o standardima koje treba da ispunjavaju izvoznici.

POŽAR U TIVATSKOM ZALIVU! Stigli vodeni topovi, gori u Porto Montenegru! (FOTO)

NOVO IŽIVLJAVANJE NAD KARADŽIĆEM Odluka "Mehanizma" razbesneće sve Srbe!

"NAPAO ME JE S LEĐA I NABIO NA SEBE" Kolindin saradnik uhapšen zbog silovanja! Žrtva detaljno opisala torturu kroz koju je prošla! (FOTO)

Kako je on naveo, Severna Makedonije nije pretrpela nikakvu štetu zbog zabrane izvoza makedonskog meda i krompira na KiM koja je bila uvedena sa prištinske strane pre mesec dana.

Mali Marko je imao neobičnu molbu za Vučića, a predsednikov odgovor oduševio je prisutne!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs DATUM I VREME: 05.09.2019. 15:18 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Budimpešti srpsku školu "Nilola Tesla" i najavio podršku države, a decu pozvao da vole svoju otadžbinu.

Prethodno je makedonska vlada zabranila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM zbog neispunjavanja standarda kontrola kvaliteta i ispravnosti robe na kosovskoj strani.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi