JUGOSLOVENSKI OBAVEŠTAJAC NAPUSTIO NEMAČKI ZATVOR! NEPREPOZNATLJIV! Prvi snimak posle 5 godina, POSLEDNJI ŠEF UDBE hitno prevezen avionom iz Minhena! (FOTO, VIDEO)

Hrvatski MUP objavio je danas kratko saopštenje i video snimak privođenja bivšeg jugoslovenskog i hrvatskog obaveštajca ,Josipa Perkovića, (74) u remetinečki zatvor, nakon što ga je Nemačka predala hrvatskim vlastima kako bi odslužio kaznu za učešće u ubistvu emigranta Stjepana Ðurekovića.

Josip Perković
Josip Perković, Foto: MUP Hrvatske

*Perkovića terete za ubistvo Đurekovića

*Kaznu je služio u Nemačkoj

*Dana je prebačen avionom u Hrvatsku

Perković je danas izručen Hrvatskoj, a u Zagreb je doputovao redovnim letom iz Minhena.

Perković je u Minhenu osuđen na doživotni zatvor, a u Hrvatskoj mu je ta kazna preinačena na 30 godina.

Predaja Perkovića protekla bez bezbednosnih incidenata, saopšti je MUP.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ranije je u Banskim dvorima novinarima potvrdio da će Perković neko vreme provesti u centru za dijagnostiku u Remetincu nakon čega će biti donesena odluka u kojem će zatvoru odslužiti ostatak kazne.

NJEMU SE TO DOGODILO SA BOŠKOM Prokletstvo Bulatovića: Najveća nesreća je da vam dete umre i da gledate kako ga spuštaju u RAKU!

"Procedura u dijagnostičkom centru je, recimo, između tri, četiri sedmice, gde se utvrđuju temeljne činjenice o zdravstvenom stanju i drugim okolnostima. I onda se tek donosi odluka koja bi ustanova bila najpogodnija za izvršavanje kazne", objasnio je Bošnjaković.

Upitan zašto se proces izručenja odužio Bošnjaković je odgovorio da je to "više vezano uz postupanje nemačkih pravosudnih tela".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi