REKORDER! Vozio sa 5,3 promila alkohola u krvi!

Najveća izmerena koncentracija alkohola u krvi u Republic Srpskoj u 2017. godini iznosila je čak neverovatnih 5,3 promila, a izmerena je kod vozača u Bijeljini.

Alkohol, vožnja u pijanom stanju
Ilustracija, Foto: Profimedia

Najveća evidentirana brzina kretanja u istom periodu bila je 190 kilometara na sat, i to na magistralnom putu u opštini Donji Žabar, potvrđeno je u MUP RS.

"Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi kod vozača vozila u novogodišnjoj noći iznosila je 2,6 promila, a izmerena je u Banjaluci", istakli su za "Nezavisne" u MUP.

Opljačkao trafiku, pa probio rampu na autoputu, uhapšen kod Banovaca!

Nera Zivlak-Radulović, načelnica Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra RS i predsednica Kluba lečenih alkoholičara Banjaluka, kazala je da bi kod prosečne osobe sa ovolikom koncentracijom alkohola u krvi nastupila koma, a verovatno i smrt.

"Zasigurno se radi o pojedinačnom slučaju i o osobi koja ima povećanu toleranciju na alkohol, koja je u fazi detoksikomanskog pijenja alkohola", pojasnila je Zivlak-Radulović.

I Milija Radović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja RS, kazao je da bi sa tolikom količinom alkohola u krvi kod osoba sa manjom tolerancijom na alkohol nastupila koma, a možda i tragičan ishod.

"Prilikom takvog stanja nastaje potpuna nesposobnost za upravljanje vozilom, te da vozač nije isključen iz saobraćaja, sasvim je sigurno da bi brzo došlo da saobraćajne nesreće", istakao je Radović.

Prema njegovim rečima, u ovakvim situacijama je neminovno da će doći do sletanja vozila, prelaska na drugu stranu ili sličnih nezgoda.

Istakao je da čak i pri manjim količinima alkohola u krvi nastaje nesposobnost za upravljanje vozilom i do, kako kaže, kašnjenja reakcije na uočenu opasnost.

"Sa svakom čašicom alkohola reakcija na opasnost kasni, a prilikom kašnjenja produžava se zaustavni put i gde bi trezan vozač zaustavio vozilo pred preprekom, pijan vozač će udariti", upozorio je Radović.

 • Korisnik: Sima
  12/01/2018 - 10:45
  A ne pada vam na pamet da su aparati neispravni i da se neko debelo ugradio u ovaj posao !?
 • Korisnik: nedjo
  10/01/2018 - 18:19
  ovaj je za ispitivanja naucna
 • Korisnik: djordje1953
  10/01/2018 - 12:54
  mrtav covek vozi
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi