NASTAVLJA SE TEROR NAD SRBIMA U Hrvatskoj sve brutalniji napadi. Radniku iz Trebinja dato 24 sata da napusti grad. Ljudi sa fantomkama love Srbe u Dubrovniku!

Jedan od huligana koji su tukli srpske sezonce na Braču radi kao vatrogasac, a prošle godine je hrvatski ministar intervenisao da ga puste iz pritvora.

Dubrovnik
Dubrovnik, Foto: shutterstock

Pozavideo bi im i Kju kluks klan! Nastavlja se lov na Srbe, ovog puta su huligani sa fantomkama napali sezonskog radnika iz Trebinja koji je radio kao konobar u Dubrovniku i dali mu 24 sata da „napusti grad ili će snositi posledice“.

Poslednji u nizu incidenata dogodio se nakon napada na Srbe na Braču, kao i smrti srpskog političara u Hrvatskoj Radoja Petkovića, koji je preminuo od posledica batina (pretukao ga je Ilija Glavić, koga traže zbog ratnih zločina nad Srbima u BiH).

Interesantno, jedan od osumnjičenih napadača na sezonce i vatrogasca u Supetru je Vili Martinić (22),vatrogasac iz Pučišća, koji je prošle godine u Beogradu završio u pritvoru jer je s „torcidom“ učestvovao u incidentu na benzinskoj pumpi u Brčinu. Za njega se tada založio ministar uprave Lovro Kuščević, koji je to i potvrdio:

- Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gde god mogu i kad god mogu. U tom trenutku, dok su hrvatski državljani bili uhapšeni u Beogradu, roditelji te dece (za ministra to nisu huligani, nego deca) tražili su da ih povežem sa hrvatskom ambasadom. To sam rado učinio - naveo je ministar Kuščević.

ZAPALIO SE ŠKOLSKI AUTOBUS! Haos na autoputu, vozilo potpuno izgorelo (VIDEO)

Martinić je od juče u pritvoru zbog sumnje da je zajedno sa dvadesetak nasilnika brutalno premlatio četvoro sezonskih radnika, među njima i devojku. U napadu u Supetru teže je povređen supetarski vatrogasac (26), koji je sezonce štitio od razularene mase.

Milorad Pupovac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke, naveo je za RTS da povici „ubij Srbina“ i linč kao u Supetru nisu opasnost samo za Srbe, već i za Hrvatsku. Svakodnevne uvrede i napadi na Srbe su, kako objašnjava, novi talas nacionalističkog i šovinističkog, a neretko i klerofašističkog političkog delovanja, koje je moguće jer postoje politički, verski i pseudodržavni autoriteti koji to podržavaju, objašnjava Pupovac.

Očekuje da državni vrh odlučnije progovori o tim pojavama. Poklič „ubij Srbina“ će na kraju doći glave Hrvatskoj. To je poklič koji uništava zemlju iz dana u dan i ukoliko se tome niko ne suprotstavi, uništiće je potpuno, upozorava Pupovac.

Upitan da li razmišlja o svom daljem učešću u vladajućoj koaliciji, napominje da su takve uvrede opštedruštveni fenomen i da to nije toliko povezano sa tim da li je neko član vladajuće koalicije. Radi se o nasleđu koje se probudilo 2013. godine i koje nikako da se stiša, smatra on.

 

- Meta tih napada nisam samo ja, već svi koji drugačije misle od tih mrzitelja i nasilnika - navodi Pupovac.

SKANDAL NA CVETNOM TRGU! Prolaznici u šoku, mladić izvadio polni organ, masturbirao pred ženama i decom! (VIDEO)

TEŠKA ISPOVEST OCA ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE (12)! Braća od 14 i 16 godina je silovala, pa je snimali, pucali joj pored glave iz pištolja, tukli je! Ginekolozi se zaprepastili na pregledu! Horor trese region!

Komentarišući pitanje bezbednosti sezonaca iz Srbije, Pupovac ukazuje na to da incidenti iz Supetra i Dubrovnika govore da postoje rizici, ali i hrabre reakcije.

Plenković: Napadi na sezonce nedopustivi!

Andrej Plenković, hrvatski premijer, osudio je juče na sednici vlade napad na sezonske radnike u Supetru, među kojima su bila dvojica Srba, ističući da je takvo ponašanje nedopustivo. On je istakao da od svih nadležnih očekuje da se protiv takvih akata bore „aktivno i agilno“. On je objasnio da to znači da treba raditi i na promeni klime u društvu, koja, prema njegovim rečima, očigledno u jednom segmentu dostiže „stepen polarizacije i netrpeljivosti“.

Policija čini sve, ali to nije dovoljno, kaže Pupovac i dodaje da obaveštajna zajednica mora da zna šta se dešava u grupama koje su izvor nasilja, da pravosuđe mora stvari nazivati pravim imenom i da je neophodno da se oglase društveni autoriteti.
Povezane vesti

 • Korisnik: ana
  13/06/2019 - 22:23
  neka ih tuku,stace tame kada ih ne zele.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi