CRNA GORA NA NOGAMA Ubistvo Veska Vukotića pokrenulo haos u podzemlju, kriminalci pod opsadom! Kavački klan na meti!

U istrazi ubistva Veselina - Veska Vukotića u Kotoru, oca Jovice i Igora Vukotića koji su označeni kao vođe "škaljaraca", saslušano je više od 30 osoba iz suparničkog klana, ali niko od njih nije zadržan u policiji, pišu lokalni mediji

Vesko Vukotić
Vesko Vukotić, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Vesko Vukotić likvidiran je u subotu u 20.45 sati u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnog apartmana. Napadač sa kačketom prišao je Vukotiću dok je on izlazio iz svog automobila i u njegovom pravcu ispalio više hitaca iz, kako se sumnja, poluautomatskog pištolja, a zatim pobegao pešice ka naselju Sveti Stasije.

Crnogorski mediji prenose da je policija u nedelju po nalogu više tužiteljke preuzela i pregledala snimke nadzornih kamera i da su one zabeležile ubistvo, ali navodno ne i lik egzekutora sakrivenog kačketom. Jedna od nadzornih kamera postavljena je na stub rasvete pored kog se Vukotić parkirao. "Vijesti" pišu da se na tom snimku, navodno, vidi kako ubica prelazi ulicu, puca u gornji deo Vukotićevog tela, a potom beži.

Preuzeti su snimci i sa kamera video-nadzora postavljenih na više lokacija u ulici, ali se navodno ubici nakon tridesetak metara gubi trag. Istražitelji, međutim, pregledaju nadzorne kamere i u drugim delovima grada, pokušavajući da utvrde da li je imao pomagača koji ga je odvezao nakon likvidacije.

Vesko je nakon par minuta preminuo u tamošnjoj bolnici. Mediji prenose da je njegovo telo poslato na obdukciju, koja je završena, ali još uvek nisu poznati preliminarni rezultati.

Takođe, sa lica mesta izuzeti su tragovi koji će, prema rečima tužiteljke, biti veštačeni u Forenzičarskom centru u Danilovgradu. Na licu mesta pronađeno je šest čaura. Preduzimaju se sve mere i radnje koje bi dovele do identifikacije počinioca, među kojima su i saslušanja. Istražitelji veruju da iza ove likvidacije stoji kavački klan, koji je u sukobu sa sinovima ubijenog Veska.

Kako piše "Dan", na informativni razgovor privedeno je 30 "kavčana", kako bi inspektori proverili njihov alibi u vreme Vukotićevog ubistva.

Prema pisanju ovog lista, niko nije zadržan ili zvanično osumnjičen za ovaj zločin.

Jovan Jovica Vukotić
Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Dodatno je pojačano obezbeđenje članova škaljarskog i kavačkog klana pošto se strahuje da će ova likvidacija izazvati nove krvave obračune u Kotoru i drugim gradovima širom regiona i Evrope, pišu crnogorski mediji.

U prethodnih pet godina, ubijeno je više od 30 ljudi, kako pripadnika klanova, tako i slučajnih žrtava.

JOVICA U PRITVORU U CZ, DRUGI SIN U BEKSTVU

Sinovi Veselina Vukotića nisu u Crnoj Gori. Jovica Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, u kom izdržava kaznu od 15 meseci na koju je osuđen zbog falsifikovanja isprava. Njegov brat Igor je u bekstvu, a crnogorsko tužilaštvo sumnjiči ga da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu grupu koja je planirala više likvidacija.

Braća Vukotić preko novina i čitulja oprostili su se od oca. Njihove poruke mnogi tumače kao najavu odmazde za likvidaciju oca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi