KOLINDA OPET UDARILA PO SRBIMA, ALI TO NIJE SVE! Ustanak u Srbu 1941. je uvod u pokolj Hrvata! Ako tvrde da je toliko stradalih u Jasenovcu, a gde su kosti!

Provokacija uoči početka izborne kampanje

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

* Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović opet podigla prašinu

* Za ustanak u Srbu rekla da je bio uvod u pokolj Hrvata

* Za Jasenovac traži dokaze da je toliko ljudi ubijeno

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je nedavno u Kninu zvanično objavila kandidaturu za još jedan predsednički mandat, izjavila je u intervjuu Hrvatskom tjedniku da joj je žao što su se mnogi građani Hrvatske osetili povređenim zbog toga što je pozvala predsednika Srbije da poseti Zagreb, polovinom februara prošle godine.

Grabar Kitarović je to rekla na konstataciju da joj "hrvatski narod teško oprašta poziv Vučiću", ne samo zbog njegove politike u prošlosti, već i što je upravo tih dana imao u UN zastrašujući izložbu o Jasenovcu s kojom je Hrvatsku pribijao na stub srama zbog laži o 700.000 žrtava".

Spomenuo je Ramba i puškomitraljez, a OVE reči direktno su pogodile USTAŠE

AUTOR: Alo.rs/Srbija danas/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 15:20 Pismo koje je reklo sve Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP * Srpski novinar i publicista Mišo Vujović * Otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović * Progon Srba u Oluji 1995 Mišo Vujović novinar i publicista povodom proslave Oluje i ispada hrvatske predsednice na dvodnevnoj proslavi u Kninu obratio joj se otvorenim pismom.

 

Upitana zar to nije strašno i koja je to konkretna korist od Vučićeve posete, kao i zašto joj je on bio toliko vredan da uvredi hrvatska braniteljska udruženja nazivajući ih "rubnim i marginalnim", Grabar Kitarović kaže da je za nju strašno to da 20 godina nakon rata, kako kaže, ima toliko nestalih Hrvata, čije porodice je mole da učini nešto za njih.

"Onda taj problem želite da rešite i dužni ste da barem pokušate da ga rešite. Neću reći da sam učinila manje zlo što sam ga (Vučića) pozvala, nego da ga nisam pozvala. Reći ću da sam htela da učinim veće dobro", rekla je hrvatska predsednica u veoma opširnom intervjuu za Hrvatski tjednik.

Hrvatski tjednik je inače portal Hrvatskog kulturnog vijeća, koji deo hrvatske javnosti doživljava kao ekstremističko i "filoustaško" glasilo, poznato po tome što su papu Franju proglasili antihristom, a hrvatsku predsednicu svojevremeno - bestidnicom i lažnim patriotom.

 

Na konstataciju da Milorad Pupovac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke i poslanik u saboru, svake godine, kako se navodi, "provokativno obeležava četnički ustanak u Srbu, održava komemoraciju u Jadovnu nad "praznom Šaranovom jamom", te na pitanje vidi li ona "zlo koje čini taj čovek", Grabar Kitarović kaže: "O tzv. ustanku mislim što i većina Hrvata misli - to nije bio nikakav ustanak, nego pokolj Hrvata. Zato u tome ni na koji način ne učestvujem. Pitanje je treba li to zabraniti ili ne treba. Mislim da tome ne bi trebalo pridavati nikakvu medijsku pažnju. Što se tiče Jadovna, problem je isti kao za Jasenovac i druga stratišta, kao što su Macelj ili Jazovka, gde, kako sam obaveštena, ima indicija da postoji druga jama, a to je problem što država nije donela odluku da se sistemski i temeljno prihvati forenzičkoga i 'pupovacarhivskog' utvrđivanja broja žrtava i počinitelja", rekla je.

Podsetila je da je u svom predizbornom programu imala i tu tačku, ali je od nje odustala kada je vlada osnovala Veće za suočavanje s prošlošću, odnosno sa totalitarnim režimima.

Kolinda Grabar Kitarović, operacija Oluja
Kolinda Grabar Kitarović, operacija Oluja, Foto: Printscreen HRT

 

To veće je, dodala je, dalo preporuke, ali, s obzirom na to da se s tim u vezi ništa ne događa, najavljuje da će tu temu ponovo pokrenuti.

Na pitanje nije li bivši doživotni predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, najveći hrvatski izdajnik i zločinac kojeg komunisti slave svake godine u Kumrovcu, Kitarović je jasna: "Ja sam maknula Tita iz svog Kabineta. Mislim da jasnija nisam mogla biti".

Saglasivši se da su Jugoslavija i komunizam predstavljali zločin nad Hrvatskom i hrvatskim narodom, Grabar Kitarović je govorila i o Jasenovcu, rekavši da se, naravno, pitala gde su kosti tih "83.000 jasenovačkih žrtava".

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP

 

Dobijala je, kaže, svakakve odgovore.

Smatra da treba sprovesti kompletnu forenziku i dodaje da Hrvatska još nje proučila arhive koji su, kako kaže, na žalost, još uvek u Beogradu i koje treba vratiti u Hrvatsku.

blockquote class="embedly-card" data-card-key="bf2b01bd44404786959c66237c7e982a" data-card-branding="0" data-card-type="article-full">

Zagreb najavljuje nove akcije hrvatske vojske! Na Knin su jurišali 1995, a sada spremaju OVO!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 05.08.2019. 16:10 Oduševljen Kolindinim govorom! Damir Krstičević, Foto: Youtube/Printscreen Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas u Kninu da je vlada otvorila novi proces nabavke višenamenskih borbenih aviona, što je, kako je rekao, strateško pitanje koje će biti rešeno do kraja mandata.

 

"Tek tada ćemo pouzdanije moći da utvrdimo šta je žrtvama u Jasenovcu, ali i sa svim ostalim žrtvama, od Blajburga nadalje. Ponavljam: svi su totalitarizmi grozni i svakoj žrtvi treba odati počast. Ne prihvatam argumente onih u Hrvatskoj koji žrtve Blajburga i Križnoga puta opravdavaju tako što kažu da su to bile ubice, pa ih je trebalo ubiti. Ne! Svako je nevin dok mu se ne dokaže krivica", rekla je Grabar Kitarović.

Ne odustaje, dodala je, od "međunarodne istrage" Jasenovca, ali da, s obzirom na to da nema izvršnu vlast po tom pitanju, vlada treba da odobri taj projekat.

Predsednica je govorila i o Vukovaru, a na pitanje ne čini li joj se da je forsiranje uvođenja ćirilice u tom gradu deo "projekta velikosrpske srbizacije Vukovara kako bi se sutra, kad se uvede ćirilica na osnovu verovatno lažnog popisa stanovništva, Hrvatska ucenjivala s podelom suvereniteta i stvaranja neke srpske autonomije", Kitarović kaže da to ne dolazi u obzir, te da je "Vukovar Hrvatska i uvek će biti Hrvatska", bez obzira na to koliki je postotak Srba u tom gradu.

"ŽENA PREŠLA IGRICU" Kolinda mrtva pijana na proslavi "Oluje"?! Društvene mreže se usijale, svi bruje o jednom potezu hrvatske predsednice!

BIVŠI HRVATSKI MINISTAR OBRUŠIO SE NA KOLINDU ZBOG OLUJE Hrvati na nogama zbog onoga što je rekao o hrvatskoj predsednici! A tek kad čujete kako ju je nazvao nastaće HAOS

HTELA DA UBIJA SRBE! Hrvatska predsednica sinoć u Kninu pred čitavim svetom poručila: Žao mi je što NISAM UZELA PUŠKU!

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi