ČOVEK ČIJI ZLOČINI LEDE KRV U ŽILAMA! Vlado je najmonstruozniji serijski ubica, nemilosrdno ubijao žene, a sve žrtve su imale jednu zajedničku stvar

Vlado Taneski bio je tih i povučen. Kolege su ga znale kao vrsnog profesionalca sa odličnim vezama u policiji i pravosuđu. Žena ga je smatrala divnim ocem i suprugom.

Novinar iz Makedonije, serijski ubica
Novinar iz Makedonije, serijski ubica , Foto: Printskrin/Youtube

 

* Ubijao žene slične svojoj majci

* Zločine koristio za seriju tekstova o serijskim ubicama 

* Sve žrtve bile siromašne i neobrazovane čistačice 

Makedonski novinar Vlado Taneski bio je jedan od najobaveštenijih reportera crne hronike tadašnje Makedonije. Uvek je imao detalj više od kolega. Na kraju se ispostavilo da je lično ubio tri žene i o tome pisao seriju tekstova. Iz prve ruke.

Makedonski novinar crne hronike Vlado Taneski bio je tih i povučen. Kolege su ga znale kao vrsnog profesionalca sa odličnim vezama u policiji i pravosuđu. Žena ga je smatrala divnim ocem i suprugom. A onda se ispostavilo da je serijski ubica i silovatelj. Skončao je kao što je i živeo. Misteriozno.

CRNO ZLO IZ REGIONA JURI KA SRBIJI! Jaka oluja razorila sve oko nas, od groma stradalo 17 ovaca! Kod nas stiže večeras tačno u OVOLIKO sati, biće žestoko, bežite sa ulica!

On je 2008. u 56. godini uhapšen zbog sumnje da je ubio i mučio tri starije žene. Policija je posumnjala da je Taneski u stvari zločinac kada je u nizu tekstova o naizgled nepovezanim ubistvima otkrio detalje koje policija nije pustila u medije, već su „mogli biti poznati samo počiniocu".

Radilo se o tri sirote žene čija su masakrirana tela pronađena bez odeće, i to spakovana u najlonske kese i ostavljena na različitim lokacijama u Kičevu, planinskom gradiću 120 kilometara udaljenom od Skoplja. Obdukcija je pokazala da su sve tri žrtve bile seksualno i fizički zlostavljane, a zatim zadavljene telefonskim kablovima. Poslednja je pronađena Živana Temelkoska, 65 godina, čije je telo otkriveno 2007.

"IZVUĆI ĆEŠ DEBLJI KRAJ" Dodiku stigla opasna pretnja zbog NATO pakta, Amerika hoće da ga LOMI!

Dve godine pre nje ubijena je Mitra Simjanoska (64). Policija je tada saopštila da se i dalje traga za 78 godina starom ženom koja je nestala 2003. godine, a da osnovano sumnjaju da je i nju mučio i ubio Taneski. Osumnjičeni ih je lično poznavao, a kao novinar imao je privilegiju da izbliza prati istragu i da nesmetano kontaktira sa porodicama nesrećnica koje je ubio ili planirao da likvidira.

SAM SKRENUO PAŽNJU POLICIJE NA SEBE

On je sam skrenuo pažnju policije na sebe kada je u jednom od svojih članaka u novinama "Nova Makedonija" s naslovom "Serijski ubica u Kičevu" postavio teoriju da je jedna žrtva, Ljubica Licoska (56), oteta nakon što su joj dvojica prišla s pričom da joj je sin povređen i tako je odvukli u kola. Dalje, pre nego što je i policija dobila nalaze obdukcije, on je napisao da su ubijene baš telefonskim kablom. Te pojedinosti može da vam saopšti očevidac, žrtva ili napadač.

- Čitali smo njegove priče i posumnjali da je on ubica, jednostavno znao je previše - rekao je Kotevski.

UBIJAO ŽENE SLIČNE SVOJOJ MAJCI

Istražitelji su primetili i sličnosti među žrtvama, sve su to bile siromašne i neobrazovane čistačice. I sve one su imale zajedničku koleginicu, majku Taneskog. Kasnije će se ispostaviti da oni nisu bili u najboljim odnosima. Navodno, novinar je mrzeo svoju majku, a one su ga podsećale na nju.

TRAGOVI NOVCA VODE U SRBIJU! 400.000 evra, kuća na Halkidikiju, hotel u Zagrebu, Makedonci traže: BEOGRAD SVE ZNA, pitajte njih!

Pritom, u jednom tekstu je napisao da ima saznanja da su ubistva izvela dvojica lokalnih kriminalaca, tačno navodeći njihova imena, ali je zaboravio da su oni u to vreme već bili u zatvoru i da nisu fizički mogli počiniti zločin.

O ovom bizarnom slučaju pisao je čak i „Njujork tajms". Portparol makedonske policije Ivo Kotevski za njih je tada izjavio da su članci Taneskog izazvali sumnju, te je policija započela istragu o tom tada i dalje uglednom novinaru, koji je iza sebe imao karijeru dugu 20 godina. Krunski dokaz koji je prethodio hapšenju bilo je poklapanje njegovih DNK tragova iz semene tečnosti sa onim pronađenim na žrtvama.

Nekoliko dana nakon hapšenja, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji. Po zvaničnoj verziji, izvršio je samoubistvo tako što se udavio u plastičnoj kofi vode. Ono što je još čudnije u toj priči jeste da su tokom njegovog suicida oba njegova cimera, navodno, spavala i nisu čuli ništa. Ipak, niko nije demantovao zvanične nalaze. Kotevski, portparol policije, rekao je tada da će policija nastaviti da istražuje ubistva, ali je dodao da smrt otežava stvari.

- Sada kada je otišao, možda nikad nećemo saznati šta se desilo.

 

Ognen Canvarevik, reporter lista „Nova Makedonija", koji je zajedno s Taneskim radio na člancima o ubistvima, rekao je da su on i druge kolege u novinama bili u šoku kad su čuli šta se desilo.

Bio je fin i obrazovan momak, koji je izgledao potpuno normalno. Kada su me iz policije pozvali i saopštili mi „tvoj reporter je ubica", jedva sam verovao svojim ušima - rekao je Canvarevik.

Prema njegovim rečima, Taneski je bio iskusni novinar, oženjen, ali odvojen od svoje supruge, s kojom je imao dvoje odrasle dece. Vlado jeste imao loš odnos s majkom, kaže, a pritom otac mu je počinio samoubistvo 1990. godine.

Zaevu dolivaju SO NA RANU, dok ga jure zbog afere "reket" on mu sprema GLOGOV KOLAC!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 13.08.2019. 14:46 Gradonačelnik Saraja Bljerim Bedžeti najavio je na današnjoj konfereniciji da sprema kriminalne optužnice protiv predsednika i pojedinih članova anti-korupcijske komisije. Bljerim Bedžeti, Foto: screenshoot/Youtube Bedžeti je izneo optužbe protiv premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i gradonačelnika Skoplja Petrea Šilegova, ističući da je bio žrtva političkog pritiska u prošlosti.

 

- Neverovatno. Bio je tako miran kada je pričao o tim ubistvima, a sve ove žene žive na samo nekoliko metara od njihove porodične kuće - primetio je Canvarevik.

I Ljupčo Popovski, glavni i odgovorni urednik „Utrinskog vesnika", još jednih novina u kojima je Taneski radio, rekao je za njega da je bio izuzetno tih:

- Nikada ne bih rekao da je Vlado sposoban da uradi tako nešto.

Na sličan način Taneskog je kasnije opisala njegova supruga Vesna. Ona je tom prilikom opisala njihov odnos i poslednje sate njegovog života.

Bonus video: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi