IZLAJAO SE Američki pilot otkrio VELIKU TAJNU! U Pentagonu haos, jer je njihov oficir PROPEVAO! Rusi sada poseduju KLJUČNE PODATKE! (VIDEO)

Ruski lovački avion Su-35 ima veće šanse za pobedu u vazdušnom duelu sa američkim lovcem F-15, zabrinuto konstatuju američki vojni eksperti koji pišu za internet portal The National "Interest".

Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57
Ruski suhoj, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Oba aviona, i Su-35 i F-15 su pravi predatori nebeskih visina

* Na velikim daljinama, američki lovac je bolji

*  Ruski avion poseduje dopunski sistem praćenja u infracrvenom spektru

Prema rečima američkog vojnog eksperta Daria Leona, i jedan i drugi avion spadaju u letelice koje predstavljaju prave predatore nebeskih visina. Ruska 35-ica je mnogo mlađi avion od svog zapadnog konkurenta. Oba aviona imaju slične letno-tehničke karakteristike, s tim da je F-15 nešto brži kada je u pitanju maksimalna brzina, dok je sa druge strane Su-35 agilniji jer može da dostigne brzinu zvuka bez dopunskog sagorevanja. Na podzvučnim brzinama ruski avion ima ključnu prednosti u odnosu na F-15. To su pre svega njegova izuzetne manevarske karakteristike i upravljivost leta, zahvaljujući proimenjivom vektoru potiska.

PUTIN UPOZORIO NA NAJVEĆU OPASNOST! Zlo se nadvilo nad Rusijom! Svi prisutni u sali ZANEMELI, a onda im JEZA prostrujala kroz kožu kada je izgovorio OVE REČI!

- Pojava nišanskih sistema koji se nalaze na viziru pilotske kacige kao i sofisticiranih raketa kratkog dometa klase vazduh-vazduh AIM-9X i R-73, čine blisku vazdušnu bitku izuzetno opasnom - piše u svom tekstu bivši američki pilot Dario Leone.

POLITIČKI PREOKRET U TURSKOJ Erdogana napušta KLJUČNI IGRAČ! Odlazi, formira svoju partiju i kreće PROTIV NJEGA!

Prema njegovim rečima, u borbi na velikim daljinama prednost se daje američkom lovcu radi kvalitetnijeg radara "Raytheon APG-63", koji prevazilazi performanse ruskog radara N035 Irbis koji se nalazi u opremi ruskog lovca Su-35. Međutim, ruski avion poseduje dopunski sistem praćenja u infracrvenom spektru, pa 35-ica može na daljini i do 80 km da detektuje minimalni odraz koji stvaraju avioni pete generacije. Slična oprema će se u bliskom periodu ugraditi i na američke lovce F-15.

Međutim, američki lovac nema nikavu šansu kada je u pitanju sfera protivelektronske borbe, zabrinuto konstatuje bivši američki pilot. Iako američki avion zahvaljujući moćnijem radaru uspe da prvi vidi avion Su-35 i po njemu lansira rakete, to nije garant da će ga pogoditi zahvaljujući moćnom sistemu protivelektronske zaštite, koju poseduje ruski avion.

KRIZA OSAKATILA RUSIJU! Novi podaci pristižu iz časa u čas, Moskva zavijena u CRNO!

- Teoretski je moguće oboriti "Suhoj" ali je za tako nešto potrebno lansirati veliki broj raketa, nego što su to isprva planirali konstruktori američkog "orla" - govori Dario Leone.

- Takođe, Su-35 ima bogatiji arsenal raketa klase vazduh-vazduh, koje će on zasigurno upotrebiti.

NEPRIJATELJ JE NAPAO! Kolona kamiona agresora ušla u ruske šume! Putin naredio vojsci pokret! Počela je ŽESTOKA BORBA! (VIDEO)

Vazduhoplovne snage Sjedinjenih Američkih Država su svesne ovog problema, pa su povodom toga razvili program za nadogradnju komponenti elektronskih sistema na modernizovanim varijantama aviona F-15, u vrednosti od čak 7,6 milijardi američkih dolara. Kao rezultat svega ovoga, značajno se smanjila osetna prednost ruskog aviona u hipotetičkoj vazdušnoj borbi, ali je uprkos svemu ona još uvek prisutna.

- Ovakav sukob je jedino moguć ako SAD uđu u otvorenu konfrontaciju sa Rusijom, a veoma je mala verovatnoća da će se to zaista i dogoditi - napomenuo je autor u svom tekstu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi