AMERI U VELIKOM PROBLEMU! Njihov F-35 je potpuno "zaribao"! Nemaju šanse protiv ruskog lovca Su-57! (VIDEO)

Vojni ekspert Andrej Frolov nazvao je američkog lovca pete generacije F-35 Lajting 2 (F-35 Lightning II) „ajfonom“ u poređenju sa ruskim oponentom Su-57. Ovoliki stepen „kompjuterizacije“ jednog borbenog aviona može da donese više štete nego koristi, smatra ruski specijalista.

Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57
Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57, Foto: Printscreen/Youtube

 

* F-35 je kompijuterizovaniji, ali i ranjiviji

* F-35 nosi ubojita sredstva na spoljnim nosačima što ga čini lakše vidljivim u odnosu na Su-57

* F-35 ima tri oblika: standardni (za ratno vazduhoplovstvo), skraćeno i vertikalno poletanje (pešadija), palubna varijanta (ratna mornarica)

Specijalista smatra da je F-35 Lajting 2 daleko „kompjuterizovaniji“, što ga čini ranjivijim. Prema njegovom mišljenju, američki lovac se po analogiji sa „pametnim“ telefonom može pokazati kao beskorisna igračka ili gomila preskupog gvožđa ukoliko „stalno nije priključen na “Apple Store” i vrši redovna ažuriranja“.

- Proizvođač ove letelice može u svakom času da blokira sistem pomoću kojeg funkcioniše ovaj avion. Mogućnosti Su-57 su i dalje pod velom tajne, ali mislim da on nije u tolikoj meri komjuterizovan kao je F-35 Lajting 2 - tvrdi ruski vojni ekspert.

POSTAVIO NEOBIČAN USLOV Slavni reditelj pitao Putina da bude KUM NJEGOVOJ ĆERKI, evo šta je ruski predsednik odgovorio!

Frolov takođe smatra, da je je F-35 Lajting 2 ima dosta konstrukcionih nedostataka, koji kod ruskog lovca ne postoje. Tako na primer, je F-35 Lajting 2 nosi ubojita sredstva na spoljnim nosačima što smanjuje njegovu „nevidiljivost“.

SVE SU OČI UPRTE U NJEGA Vladimir Putin povukao potez o kojem bruji čitav SVET!

- F-35 je konstruisan da bude univerzalan avion za sva tri vida američke vojske – flotu, ratno vazduhoplovstvo i korpus mornaričke pešadije. To je bitno uticalo na specifičnost njegove konstrukcije, što u zbiru nije donelo željene rezultate - zaključio je Frolov.

AMERI, ČUVAJTE SE! PUTIN IMA NOVO UBITAČNO ORUŽJE! Biće to odličan čuvar ruskog severa i Arktika! Razbija neprijatelja na minus 50! Obara sve na 12.000 metara visine! (VIDEO)

F-35 je američki avion pete generacije. Njegova proizvodnja je počela 2006.godine, a eksploatacija u operativnim jedinicama ratnog vazduhoplovstva 2012.godine, Proizvodi se u tri varijante: standardna varijanta za ratno vazduhoplovstvo SAD, varijanta sa skraćenim ili vertikalnim poletanjem koja je razvijena za Korpus mornaričke pešadije, i palubna varijanta za jedinice ratne mornarice.

VANREDNI LET NA LINIJI MOSKVA-BEOGRAD Putinov specijalac za Kosovo sleteo u Srbiju! (VIDEO)

NEPREDVIDIVA RUSIJA Svet se uveliko sprema za početak DUGOG I KRVAVOG RATA, a sve oči su uprte u Putina!

STRAVIČNA NESREĆA POGODILA RUSIJU Registrovan je UDAR! Evropski centri za VANREDNE SITUACIJE javljaju, čekaju se PRVI IZVEŠTAJI!

BONUS VIDEO: Migovi 29 u pratnji Emanuela Makrona

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi