UZNEMIRUJUĆE VESTI! Ukrajinska vojska se približava Donjecku!

Ukrajinske trupe približile su se Donjecku, izjavio je portparol 24. posebne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine Nazar Iljnicki za radio „Armija FM“.

Ukrajina
Ukrajina, Foto: Alo!/Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, rastojanje ukrajinske vojske do Aleksandrovke i Donjecka je od 100 do 250 metara.

„Izviđači brigade ušli su u takozvanu ’sivu zonu‘ kako bi poboljšali svoju taktičku poziciju, odnosno premestili svoju dubinu od lokalnog stanovništva“, kazao je Iljnicki.

 

Prema njegovim rečima, plan operacije razvijalo je rukovodstvo brigade zajedno sa najvišom komandom. 

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske narodne republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine.

 

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima Kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih strana i dalje dolazi do razmene vatre.

TA TEMA JE ODAVNO ZAPEČANJENA Prvi Putinov čovek stavio tačku na temu Krima! Zelenski može da učini samo JEDNO, ako mu Vladimir dozvoli!

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski više puta je isticao da je njegov ključni zadatak na mestu predsednika države da prekine konflikt u Donbasu. Pri tome je stalni predstavnik Rusije u Kontakt grupi za rešavanje situacije u Ukrajini Boris Grizlov naglasio da nova vlast u Kijevu ne realizuje obećanja o miru.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi