RUSI UPOZORILI Velika opasnost preti Srbima

Rusija je i ranije upozoravala na pretnju.

Vojska
Vojska, Foto: Shutterstock

Zvanična Moskva smatra da stvaranje "kosovske vojske" predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi, stvaranje "vojske Kosova", podržavane od strane vodećih članica NATO-a, predstavlja najgurblje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se ističe neophodnost demilitarizacije svih oružanih grupacija kosovskih Albanaca.

Rusija je i ranije upozoravala na pretnju od takozvane "kosovske vojske" budući da nema nikakvih garancija da se ona neće koristiti protiv srpskog stanovništva.

Tada je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao i da se Rusija protivi pokušajima zapadnih zemalja da se diskusija u Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu svede na minimum.

Podsetimo, Strukture kosovskih Albanaca u Prištini jednostrano su proglasile 17. februara 2008. godine nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu državu ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i niz drugih zemalja.

Parlament samoproglašene republike Kosovo odobrio je 14. decembra 2018. godine formiranje punopravne vojske zasnovane na snagama bezbednosti.

Povezane vesti

 • Korisnik: Neprijatelji
  17/01/2020 - 16:56
  Neprijatelji rusi neznaju sta znaci kosovo ...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi