KATAKLIZMA U HRVATSKOJ POSLE OBJAVE PODATAKA O BROJU TURISTA Skupo ih koštalo terorisanje sa ležaljkama, naplatama hlada i paprene cene!

Pola miliona kreveta prazno

Požar Jadran svemir

*Na dan kad je bilo zabeleženo najviše noćenja na Jadranu bilo je popunjeno tek 70 odsto kreveta

* U srcu sezone 511.876 kreveta bilo je prazno

* Najviše noćenja za sada je ostvareno 7. avgusta

 

U toku je najjači deo turističke sezone na Jadranu, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice na dan kad je bilo zabeleženo najviše noćenja bilo je popunjeno tek 70 odsto kreveta.

Ti podaci pokazuju da je u srcu sezone 511.876 kreveta bilo prazno, prenosi zagrebački Indeks.

Objavljeni rezultati studije, Crna Gora i Hrvatska među 10 zemalja sa OGROMNIM PROBLEMOM!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 12.08.2019. 09:58 Crna Gora i Hrvatska su među 10 najugroženijih zemalja sveta u pogledu "overturizma", što je novi termin kojim se opisuje situacija kada ima toliko posetilaca na jednoj lokaciji da to negativno utiče na meštane i životnu sredinu.

 

"Kad uzmemo komercijalne i nekomercijalne kapacitete onda je na današnji dan u eVisitoru ukupno registrovano 235.929 objekata, odnosno 1.709.876 osnovnih kreveta. Prema trenutnim podacima, najviše noćenja za sada je ostvareno 7. avgusta kada je ostvareno 1.198.000 noćenja", saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Što se tiče komercijalnog smeštaja, na današnji dan je ukupno registrovano 123.807 objekata, odnosno 1,210.650 osnovnih kreveta, dok je u nekomercijalnom smeštaju 499.226 kreveta.

 

Kad se govori o broju noćenja, HTZ i Ministarstvo turizma uvek predstavljaju celokupni promet, ali kad govore o broju kreveta, uglavnom izlaze s brojkom onih u komercijalnom smještaju.

Navodi se i da je predsezona bila bolja od prošlogodišnje.

"U Hrvatskoj je u razdoblju od januara do kraja juna ostvareno gotovo 7 miliona dolazaka, što je povećanje od 6 odsto i 26 miliona noćenja (povećanje od 3 osto). Od toga su strani turisti ostvarili gotovo 6 miliona dolazaka, a poraste su zabeležili i domaći turisti - u dolascima za 6 odsto i u nocenjima za 4 odsto", kažu u HTZ-u.

HAOS U CENTRU SPLITA! Stravična eksplozija u restoranu, vatra šiklja kroz prozore, turisti beže na sve strane, nastao OPŠTI STAMPEDO! (VIDEO)

LEŽANJE U HLADU 2 EVRA ZA ODRASLE, 1,5 ZA DECU Hrvati deru turiste: Ovo je spisak suludih nameta! Dvaput razmislite pre korišćenja bankomata!

OJADIŠE TURISTE Hrvati počeli da naplaćuju HLAD! Prizor za "verovali ili ne" na ostrvu Krk! (FOTO)

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi