HIT! KIMOVO OBEZBEĐENJE STIGLO U VIJETNAM! 100 opasnih telohranitelja, svi sa istim frizurama i u istim odelima, ni muva ne sme da proleti!

Vijetnam se ubrzano priprema za samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una u sredu i četvrtak, a Vašington i Pjongjang već su poslali pripadnike svojih bezbednosnih snaga.

Kim Džong Un
Kim Džong Un, Foto: AP/Wong Mayee

Oko 100 severnokorejskih bezbednjaka sa identičnim frizurama i u istim odelima stiglo je na aerodrom u Hanoju, prenosi Rojters.

Kim je već krenuo vozom preko Kine, a Tramp je najavio da polazi sutra.

Vijetnam je potvrdio da će Kim stići u zvaničnu posetu dobre volje, kao i na samit sa Trampom, ali nije saopštio detalje o mestu sastanka.

Donald Tramp i Kim Džong Un
Donald Tramp i Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Sastanak će, kako se očekuje, biti održan u rezidenciji vijetnamske vlade, elegantne zgrade iz kolonijalnog perioda, ili u obližnjem hotelu "Metropol", rekli su izvori za britansku agenciju.

Vijetnamski vojnici u kamuflažnim uniformama pretražuju metalnim detektorima zonu oko luksuznog hotela uključujući i saksije sa biljkama, navodi Rojters pozivajući se na izjave očevidaca.

Timovi vojnika takođe su viđeni na okolnim krovovima, kako užurbano instaliraju radio naprave i opremu. Ulice u okolini su već ukrašene cvećem i zastavama Severne Koreje, SAD i Vijetnama, prenosi AP.

Vijetnamski premijer Ngujen Ksuan Puk naložio je da mere bezbednosti budu na najvišem nivou tokom samita, saopštila je vlada.

Donald Tramp i Kim Džong Un
Donald Tramp i Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Bezbednost na železničkoj stanici u gradu Dang Dong na kineskoj granici gde se očekuje da stigne Kim vozom, takođe je povišena i već danas se mogu videti vijetnamski vojnici kako patroliraju ulicama grada.

Vijetnam je takođe uveo zabranu saobraćaja duž moguće Kimove rute na putu od Dong Danga do Hanoja.

Osim toga, Vijetnam je pozvao bezbednosne službe SAD i Severne Koreje da tesno sarađuju u pripremi samita.

AP prenosi da je u toku završno sređivanje Međunarodnog pres-centra, a vijetnamsko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da je za samit akreditovano 2.600 pripadnika stranih medija.

Očekuje se da će danas u Vijetnam stići i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, pred odlazak u Kinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi