EU, MEĐUNARODNO PRAVO VAM TO BRANI! Ankara buši more pod Kiprom, Erdogan oružjem stoji iza svojih akcija, a Putinov čovek u Briselu zagrmeo! Rusija na strani zakona

Održao slovo o legitimitetu

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Evropska unija nije ovlašćena da nameće sankcije drugim činiocima međunarodnog prava i zbog toga restrikcije uvedene Turskoj nisu legitimne, izjavio je za televiziju "Rosija-24" stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.

- Jedina agencija koja je po međunarodnom pravu ovlašćena za nametanje sankcija bilo kome jeste Savet bezbednosti UN. Iz tog razloga je sve što određene zemlje i u ovom slučaju Evropska unija rade predstavlja jednostrane restriktivne mere, koje su nezakonite po definiciji - kazao je Čižov.

URSULA FON DER LEJEN KANDIDAT ZA ŠEFA KOMISIJE PORUČILA Ove uslove država mora da ispuni da bi bila članica EU, a onda sledi bogata NAGRADA!

TAS S podseća da je EU juče uvela sankcije Ankari zbog turskog bušenja morskog dna u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra, u kojoj su otkrivene velike količine prirodnog gasa.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP/Burhan Ozbilici

Navodi se da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio da je Ankara spremna da štiti prava kiparskih Turaka na ove resurse, čak i ako to znači i upotrebu oružanih snaga.

VEST ODJEKNULA SVETOM Pala ostavka na direktorsku funkciju MMF!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi