"BOLJE TO NEGO DA UMREM OD RAKA" Baba koja je uhvaćena sa 4,5 kilograma kokaina čeka pogubljenje, više neće da se bori: IZREŠETAJTE ME!

Baba iz Velike Britanije koja čeka smrtnu kaznu na Baliju zbog krijumčarenja droge prestala se bori protiv pogubljenja i sada kaže da je više nije strah.

Lindzi
Lindzi, Foto: screenshoot/Twitter

62-godišnja Lindzi Sandiford osuđena je na smrtnu kaznu 2013. nakon što je na letu s Bangkoka na Bali uhvaćena sa četiri i po kilograma kokaina.

Ova krijumčarka sada tvrdi da prestaje s pravnom bitkom izbegavanja smrtne kazne. To je odlučila tokom svoje šeste godine u zatvoru.

Baba iz Severnog Jorkšira rekla je u intervjuu da joj se sa smaknućem neće biti teško suočiti.

Njene dve unuke (1 i 6 godina) nedavno su iz Velike Britanije doputovale na Bali kako bi je posetile u zatvoru. Ona je za Mail Online rekla da je blagoslovljena unprkos tome što je osuđena na smrt, jer je mogla da gledati kako joj sinovi odrastaju i upozna svoje unuke.

Sada je čeka smrtna kazna streljanjem, ali ona kaže da se toga ne boji, prenosi Mirror.

- Nije to smrt koju bih za sebe odabrala, ali bolje i to nego umiranje u agoniji od raka. Osećam da se mogu s time nositi. Ali ne želim da moja porodica bude tu kad se to dogodi. U životu je sigurno jedino to da se niko od nas iz njega ne izvuče živ. Ako me želite upucati, upucajte me. Samo dajte! - rekla je i dodala da je nije strah smrti, a da joj je u svemu najgore poniženje pred indonezijskim medijima pre samog smaknuća.

Sandiford kaže da dane u zatvoru provodi pletući odeću i izrađujući igračke za svoje unuke, a učestvuje i u dobrotvornim udruženjima i crkvenim grupama.

Pored kreveta u ćeliji drži fotografije svojih unuka, a kaže i da joj je žao da ne može biti stalno s njima. Za nju je skupljeno više od 40.000 funti, a tu je i novac potrošen na niz indonezijskih advokata i pravnih stručnjaka.

Sandiford kaže da ne želi više pokušavati s nekim drugim advokatima jer se već više puta opekla, a dodaje i da ne želi pomoć britanskog Ministarstva spoljnih poslova. Ona inače pati od artritisa i ima problema s hodanjem.

Što se tiče njene optužnice, ona je u svoju obranu rekla da su je krijumčari iz Velike Britanije prisiljavali da krijumčari drogu, a kako bi je prisilili da to učini, pretili su njenom sinu.

U njenom prtljagu je pronađeno 4,5 kilograma kokaina nakon što je sišla s leta Thai Airwaysa 2012.

Osuđena je na smrt iako je sarađivala s policijom i pomagala im da uhapse druge krijumčare.

Smatra da je njena kazna nepravedno stroga, a podržale su ju i brojne slavne osobe.

Datum smaknuća još nije određen, ali ako do njega ipak dođe, to će se dogoditi na takozvanom "ostrvu pogubljenja" Nusa Kambangan, javlja Mirror.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi