U TEKSASU IZVRŠENA 22. SMRTNA KAZNA OVE GODINE Da li su ovi ljudi zaslužili da umru? Poslednji čovek koga su ubili izazvao je veliku medijsku pažnju u Americi - ovo je slučaj Trevisa Ranelsa

Otkad je ponovo uvedena smrtna kazna 1976. godine, savezna država Teksas ima najvišu stopu pogubljenja zatvorenika.

Policija
Policija, Foto: EPA/ LARRY W. SMITH

Američka savezna država Teksas pogubila je zatvorenika osuđenog da je ubio svog nadzornika, a to je 22. smrtna kazna izvršena u ovoj godini u SAD.

Prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama izvršeno je 25 pogubljenja, pa je ta država bila sedma na svetu po broju smrtnih kazni, prenosi Rojters.

Otkad je ponovo uvedena smrtna kazna 1976. godine, savezna država Teksas ima najvišu stopu pogubljenja zatvorenika.

Četrdesetšestogodišnji Trevis Ranels je pogubljen smrtonosnom injekcijom u Hantsvilu zbog ubistva Stenlija Vajlija (40) 2003. godine.

Zatvorski krug, zatvor
Zatvorski krug, zatvor, Foto: Alo/ Vladimir Marković

U zimu 2003. godine Ranels je radio kao domar u zatvoru, u kom je služio sedamdesetogodišnju kaznu zatvora zbog dve provale i razbojništva.

U jutro 29. januara, Ranels je bio uznemiren jer nije imenovan za berberina i tada je rekao jednom od zatvorenika da će "nekoga ubiti".

Ranels je prišao Vajliju s leđa i presekao grlo nožem za podrezivanje.

Tokom suđenja 2005. godine, Ranels je priznao krivicu, za šta je njegov advokat rekao da je "čin kajanja", ali mu je dosuđena smrtna kazna.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi