HAOS NA ULICAMA! Demonstracije se otele kontroli, izbili opšti neredi! (VIDEO)

U Tbilisiju se ispred zgrade Parlamenta i Doma pionira održavaju dva protesta koje deli kordon policije. Paralelno sa njima se održava i protest ispred televizije „Rustavi 2“.

Tbilisi
Tbilisi, Foto: screenshoot/Youtube

Trg ispred Parlamenta jutros su zauzeli pripadnici radikalnih grupa, uključujući „Gruzijski marš“. Članovi tih grupa su saopštili novinarima da nameravaju da u Tbilisiju zavedu red i prekinu „marševe i akcije perverznjaka“.

Sa druge strane policijskog kordona se nalaze učesnici protesta koji već 18 dana demonstriraju pod parolom „Ne ruskoj okupaciji“ i zahtevaju ostavku ministra policije Gruzije Georgija Gaharija. Oni su saopštili novinarima da će sa trga isterati „gruzijske radikale koje je unajmila Vlada“.

U ovom sukobu je već pala prva krv. Ispred zgrade Parlamenta demonstranti su razbili glavu jedne pristalice antiruske akcije. Policajci su prebacili ranjenu osobu do vozila hitne pomoći.

Demonstracije ispred televizije „Rustavi 2“

U međuvremenu, ispred zgrade televizije „Rustavi 2“ održavaju se protesti protiv ponašanja novinara Georgija Gabunija koji je sinoć u svojoj autorskoj emisiji uvredio predsednika Rusije Vladimira Putina.

IRAN RAZVALJEN ZA POLA SATA! Iznenadan udarac u zoru, stotine povrđeno, starcu puklo srce od STRAHA! Teheran uhvaćen NA SPAVANJU! (FOTO)

Učesnici akcije optužuju televiziju i njene novinare da pokušavaju da raspire konflikt sa Rusijom. Ljudi traže da se hitno smeni rukovodstvo televizije i otpusti Gabunija.

Voditelj emisije „Post skriptum“ Georgij Gabunija je u međuvremenu otpušten.

Aktivisti nameravaju da nastave sa protestima dok svi njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Kako javljaju mediji, tokom protesta je došlo do incidenta pošto su okupljeni pokušali da spreče novinarsku ekipu televizije „Rustavi 2“ da napravi reportažu.

„Vi nemate nikakva prava da govorite u ime gruzijskog naroda. Vi ste provokatori“, obratio se jedan od učesnika akcije novinarima televizije.

Ispred televizije se nalazi policija.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi