"BILO JE JAKO NAPETO, SVAĐALI SU SE" Evropski zvaničnik otkrio detalje sa večere, svetski lideri se dohvatili za guše zbog bivšeg prijatelja!

Večera lidera Grupe G7, održana u subotu, protekla je u "prilicno napetoj" atmosferi, jer su se lideri iskazali neslaganje sa američkim predsednikom Donaldom Trampom oko brojnih pitanja, uključujući i kako da se ponašaju prema Rusiji.

Samit G7
Samit G7, Foto: Tanjug/AP

To je rekao zvaničnik Evropske unije koji je insistirao na anonimnosti, jer mu nije odobreno da daje zvanične izjave.

Prema njegovim rečima, Tramp je zauzeo stav da je Rusija "vodeća sila" koja mora da bude uključena u diskusiju, prenosi AP.

Razlike u mišljenjima tokom večere prenele su se i da današnju sednicu u vezi trgovine s Kinom.

Samit G7
Samit G7, Foto: Tanjug/AP

Tokom kratke rasprave o digitalnom oporezivanju, Tramp nije ponovio svoju pretnju da će oporezovati francuska vina, kao odgovor na francuski potez kojim su oporezovane internet kompanije koje posluju u SAD.

Merkel: Dolazak Zarifa "paralelni događaj", nije do samita

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je dolazak iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa u Bijaric, "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Samit G7
Samit G7, Foto: Tanjug/AP

Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da su lideri G7 imali dobru i konstruktivnu diskusiju o tome sinoć, prenosi AP.

Davorov deda dao iskaz koji menja ceo tok istrage?!

AUTOR: Alo/Telegraf/V.M. DATUM I VREME: 25.08.2019. 15:20 Davor je prethodno priznao da je izvršio četvorostruko ubistvo Osumnjičeni Davor P., Foto: Instagram/Davor P. Davor P., koji je sinoć uhapšen zbog sumnje da je počinio četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, u poslednje vreme se zanosio idejom oko traganja zakopanog zlata, a u tome je, šuška se po ovom selu, imao i ortaka.

Iranski ministar spoljnih poslova doputovao je danas neočekivano u Bijaric, a na poziv Francuske, nakon sinoćne diskusije za koju Merkelova kaže da je jasno pokazala da se svi lideri slažu da Iran ne sme da dođe do nuklearnog oružja i da to mora da se postigne pregovorima.

Samit G7
Samit G7, Foto: Tanjug/AP

"Sada moramo da vidimo da li neposredna komunikacija o tome kako su razgovori protekli juče stvara nove mogućnosti da se razgovara i možda pregovara sa Iranom", rekla je ona.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi