VATROGASCIMA NAREĐENO DA SE POVUKU! Gori pravoslavna crkva u centru Kijeva, ali žele da POTPUNO IZGORI iz bizarnog razloga! (VIDEO)

Iznenadan požar izbio je u prostorijama manastirskog poseda u Kijevu, inače Crkve koja je priklonjena Rusiji u sporu sa sveštenstvom u Ukrajini koje želi da se odvoji.

Crkva u Kijevu
Crkva u Kijevu, Foto: screenshoot/Facebook

Prema preliminarnim podacima, vatra je izbila u jednoj od soba na drugom spratu u delu zgrade koji nije u upotrebi, a onda se proširila na krov.

Zgradi koja pripada manastirkom kompleksu.

- Dvospratna zgrada koja nije u upotrebi, za koju je u planu rekonstrukcija, ja u plamenu. Ne nalazi se na teritoriji manastira, ali se nalazi nedaleko i pripada manastiru. Krov zgrade je zahvatio požar - rekla je Svitlana Vodoloha, portparolka spasilačke službe Kijeva.

Crkva u čijim prostorijama je izbio požar inače je naklonjena Moskovskoj patrijaršiji, u sporu sa sveštenstvom u Ukrajini koje se sprema za cepanje Pravoslavne crkve.

- U ovom trenutku vatra je uništila oko 200 kvadratnih metara zgrade. U gašenju požara učestvuje 42 vatrogasaca, i 11 vatrogasnih vozila - navodi se na portalu.

Međutim, kako se ističe, u 17.30 sati je svom osoblju naređeno da se povuče sa mesta incidenta na bezbednu udaljenost, zbog pretnje od urušavanja zgrade. Kako se navodi u saopštenju, akcija vatrogasaca će biti nastavljena spolja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi