AMERIKANCI OTKRIVAJU Hezbolah kreće na Izrael! Samo jedna stvar da se REŠI i napad na jevrejsku državu može da počne! (VIDEO)

Hezbolah se navodno priprema za rat s Izraelom nakon što je više od šest godina učestvovao u sirijskom sukobu, izveštava američka publikacija "The Daily Beast".

Borci libanskog Hezbolaha
Borci libanskog Hezbolaha, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Hezbolah ima najjaču podršku na jugu Libana i jugu Bejruta

* Reč je o šiitskom muslimanskom vojno-političkom pokretu kojeg SAD i zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom

* Podržavaju ga Iran, Irak i Sirija, a nezaobilazan je politički faktor u Libanu 

Prema toj publikaciji, Hezbolah je ojačao svoje snage na granici Izraela sa Libanom i Sirijom u pripremama za predstojeći rat sa jevrejskom državom.

- Sankcije nas sada spremaju za suočavanje s izraelskim frontom - rekao je komandant Hezbolaha Samir.

- Naša želja pre rata u Siriji bila je da otvorimo front na Golanu, ali sirijska vlada je postavila crvenu liniju - dodao je on.

"OPASNIJE OD ATOMSKE BOMBE" Ako samo jedan od njih izađe napolje svet će se pretvoriti u MRTVAČNICU, a ova država se IGRA SA NJIMA!

Hezbolah je bio sastavni deo sirijskog sukoba jer su njihove snage pomagale sirijskoj vladi da ponovo preuzme nekoliko važnih pograničnih gradova, uključujući Al-Kusair, Jabroud, Al-Zabadani i Tal Kalakh.

Hezbolah je 2006. vodio jednonedeljni rat protiv Izraelskih snaga odbrane (IDF) duž južne granice Libana.

LAZANSKI OTKRIVA ŠTA ĆE DESITI U PERSIJSKOM ZALIVU Sve je to igra za malu decu! Ovo je prava istina zašto SAD i Zapad neće nikad NAPASTI Iran!

Od tada su i Hezbolah i Izrael razmenjivali napade, dok su drugi pokrenuli većinu svojih napada na libansku grupu unutar Sirije.

U nedavnom govoru, generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah objavio je da je libanska grupa povukla neke svoje snage iz Sirije kako se smanjivao intenzitet sukoba.

IRAN POKAZAO RATNI PLEN! Evo šta se dešava sa posadom britanskog tankera, London KLJUČA OD BESA!

Ovo pomenuto povlačenje Sajeda Nasralaha je retkost jer Hezbolah često ne raspravlja o svojim kretanjima u javnosti. Štaviše, mediji Hezbolaha ne pružaju informacije o pokretu trupa ili vojnim aktivnostima bilo kojoj agenciji za štampu.

BONUS VIDEO: Trenutak kada igrača Zvezde smeštaju u HELIKOPTER!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi