NAPADNUT IZRAEL Hitno poleteli izraelski avioni i helikopteri! Napeto na severu zemlje! Izraelske odbrambene snage na NOGAMA!

Mali dron iz Libana prodro je danas u vazdušni prostor Izraela, zbog čega su uzleteli izraelski borbeni avioni i helikopteri, saopštila je izraelska vojska. Takođe je navedeno da se letelica ubrzo vratila na libansku teritoriju.

Dron Orion
Dron Orion, Foto: Youtube printscreen

- Pre nekoliko trenutaka vojnici IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) su primetili dron sa libanske teritorije koji je ušao u vazdušni prostor države Izrael i onda se vratio na libansku teritoriju. Dron su pratili vojnici - piše u saopštenju.

Dogodilo se to nekoliko sati nakon što je Izrael navodno ciljao mesta u Siriji koje kontroliše libanski ekstremistički Hezbolah. Sirijski i libanski mediji su izvestili da je meta napada pred zoru bila infrastruktura u području Tel al-Hara.

Izraelski mediji navode da su pripadnici Hezbolaha, saveznika Irana, uveliko prisutni u južnom Libanu uprkos rezoluciji UN na osnovu koje bi trebalo da se drže podalje od tog područja.

Izrael je ranije nekolko puta optužio Iran za dronove koji su uleteli u izraelski vazdušni prostor iz susedne Sirije. U februaru prošle godine oborena je jedna letelica za koju je rečeno da je naoružani iranski dron.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi