ŠAMARČINA TRAMPU ZBOG NEPRISTOJNOG ZAHTEVA Japancima je dosta kaubojske drskosti! Tokio rekao istorijsko - NE!

Vašington ima nerealne zahteve.

Japanski pilot
Japanski pilot, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Administracija američkog predsednika Donalda Trampa vrši pritiska na Japan

Pročitajte još

* Traže od Tokija da plati 300 odsto više za raspoređivanje američkih trupa u toj zemlji

* Američka administracija je već pojačala pritisak na članice NATO-a - Nemačku i Kanadu, da povećaju izdvajanja za vojsku

SAD sada žele još veća ulaganja od saveznika iz Azije, Tokija i Seula, koji već plaćaju miilijarde dolara da pokriju troškove boravka više desetina hiljada američkih trupa.

Japanski premijer Sinzo Abe u Beogradu
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Vašington opasno zapretio Kairu: AMERIKA OPASNO ZAPRETILA Jedan pogrešan potez i Egipat će poslati u pakao!

Vašington zahteva da Japan plati četiri puta više za 54.000 američkih vojnika u toj zemlji, što je osam milijardi godišnje umesto dosadašnjih dve milijarde, piše list "Forin polisi".

List navodi da je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izneo Japanu takav zahtev u julu. Međutim, kako navodi "Japan tajms", Tokio je odbio taj zahtev kao nerealan, ističući da već plata mnogo više u odnosu na druge američke saveznike.

Donald Tramp i Šinzo Abe
Donald Tramp i Šinzo Abe, Foto: Tanjug/AP

Sličan zahtev iznesen je i pred Južnu Koreju u kojoj je stacionirano 28.500 vojnika. Vašington od Seula traži proporcionalno više nego od Japana - umesto jednu sada želi pet milijardi godišnje.

Dati ili uskratiti vojnu pomoć u zamenu za javnu izjavu o lažnoj istrazi je mito

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 15.11.2019.

- Predsednik je bio veoma jasan da očekuje da naši saveznici u svetu, uključujući Japan i Južnu Koreju, mogu i treba da doprinesu više - rekao je viši zvaničnik američke administracija.

Donald Tramp, Sirija,
Donald Tramp, Sirija, , Foto: Printscreen Twitter

Obe zemlje treba ponovo da pregovaraju o aktuelnim sporazumima sa SAD, koji uskoro ističu. Sporazum SAD i Južne Koreje ističe ove godine, a sporazum sa Tokijom u martu 2021. godine.

Početkom godine, iz Vašingtona je najavljeno da će zahtevati od saveznika da u potpunosti pokrivaju troškove boravka američkih vojnika plus 50 odsto.

Pročitajte ovde kako je Matis ponizio Trampa: BESNI PAS PONIZIO TRAMPA Matis: Ja sam svoje ordenje zaradio na bojnom polju, a gde je on - kod lekara!

Američka vojska
Američka vojska, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

Osim toga, Tramp vrši pritisak na saveznike, zemlje Evrope i posebno Nemačku, da povećava vojna izdvajanja na dva odsto društvenog bruto proizvoda i time ispune kvotu NATO-a, podseća "Sputnjik".

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnog vozila BRDM-2MS na vojnom aerodromu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi