DRHTI VAŠINGTON Makron im uputio poruku zbog koje im neće biti svejedno! Veliki igrači su u pitanju, pomenuo i CRNU LISTU!

Priznao je da su SAD moćne, ali...

Emanuel Makron, Foto: AP/Ludovic Marin

Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da američki privatni sektor ima preveliki uticaj na politiku te zemlje.

Makron želi da Evropa ponudi "sredinu" između kineskog modela u kom država kontroliše ekonomiju i američkog lese fer modela, prenosi Rojters.

"SAD su moćne, ali imaju model kojim potpuno upravljaju veliki igrači u privatnom sektoru i koji više nije podložan demokratskim proverama", rekao je Makron.

"SVET SE MENJA" Merkel povlači ručnu, Trampovi planovi su je uplašili, drastično menja kurs Evrope!

Makron je rekao i da cilj Francuske nije blokada Huaveja niti pokretanje bilo kakavog oblika tehnološkog rata, dan nakon što je američka vlada stavila kineskog telekomunikacionog diva na svoju "crnu listu", izveštava Rojters.

"Naš pristup nije blokiranje Huaveja ili bilo koje druge kompanije, već očuvanje naše nacionalne bezbednosti i evropskog suvereniteta. Mislim da sada pokretanje tehnološkog rata ili trgovinskog rata... nije celishodno", rekao je Makron.

"MNOGO ĆE PATITI" Tramp ponovo bljuje vatru, njegovo poslednje upozorenje LEDI KRV U ŽILAMA!

Povezane vesti

 • Korisnik: Michel
  17/05/2019 - 08:42
  Da, da , lukavi Makron pominje kinu da ima model u kom država kontroliše ekonomiju a ne pominje Francusku u kojoj taj model ima debele korenje a i korova
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi