AMERIČKI AMBASADOR ZAPRETIO Naš nosač aviona u Mediteranu je signal Rusiji da obustavi destabilizujuću aktivnost širom sveta: "Ako ne budete dobri..."

Pored nosača aviona, na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca

 

Donald Tramp i Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin , Foto: Tanjug

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude signal za Moskvu.

„Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta“, rekao je.

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja „100.000 tona međunarodne diplomatije“.

Podsetimo, dve grupacije američke flote, predvođene nosačima aviona „Abraham Linkoln“ i „USS Džon Stenis“ stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovali na vojnim vežbama.

Pored nosača aviona, na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi