LIDER ALBANSKE OPOZICIJE PORUČIO EDIJU RAMI Ne demonstriraj silu pendrekom i suzavcem, pazi da ne završiš kao Gruevski

Protesti u Tirani

Tirana
Tirana, Foto: Tanjug/AP

 

Lider ujedinjene albanske opozicije i predsednik Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša poručio je albanskom premijeru Ediju Rame da ne demonstrira snagu, jer, kako je kazao, u najboljem slučaju će moliti da "završi" kao bivši makedonski premijera Nikola Gruevski, prenosi portal a1on.

SUSRET PREMIJERA NA DRAČU Rama opet šokira stajlingom

"Nakon drame tokom sinoćnog nasilja protiv opozicije, a što su videli svi Albanci i ceo svet, želim jasno da poručim lideru klike na vlasti da ne prelazi granicu. Da ne demonstrira snagu sa borbenim vozilima i suzavcem. Zaboravi na to da možeš biti na vlast uz nasilje. U najboljem slučaju moličeš da imaš sudbinu Nikole Gruevskog", poručio je Baša.

 

On je ukazao da njegova Demokratska partija i ujedinjena opozicija nastoje da vrate političku normalnost u zemlji, demokratiju i nadu i mogućnost svakog Albanca da živi dostojanstveno.

Baša je takođe objavio video snimak u kome je pozvao građane da se pridruže protestu koji će se održati danas u 18:30 časova, jer, kako je rekao, "nada je dobila svetlost".

"Ništa ne može da zaustavi Albance da se bore za slobodu, za evropske standarde. Nada je osvetljena. Kriminalna vlast više ne može da nas zaseni, danas smo snažniji nego bilo kada. Za Albaniju, kao celu Evropu", navodi se u video poruci Baše.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi