GDE JE (NE)STALO 11 MILIONA LJUDI? Nema ljudi, životnja, prodavnice opustošene... Grad Vuhan je sada grad duhova!

Sateliteske fotografije kineskog grada Vuhana, epicentra epidemije koronavirusa, pokazuju ulice na kojima skoro da nema ni ljudi ni automobila, što je dramatična ilustracija uspeha lokalnih vlasti u naporima da ubede stanovništvo da ostane u kućama.

 

Grad, Vuhan
Grad, Vuhan, Foto: youtube

Vlasti su potpuno zatvorile grad koji je transportno čvorište u centralnom delu Kine u ovo doba godine, kada su u toku praznici povodom proslave Kineske nove godine i kada milioni zaposlenih Kineza putuju kućama da vide porodicu, prenosi Rojters.

Fotografije od 28. januara pokazuju potpuno pust autoput na mostu preko reke Jangce sa crvenim lukovima i veznim kablovima, dok se na fotografiji od 12. januara vidi nalet automobila u vidu belih pravougaonika kako naviru preko te saobraćajne arterije.

Grad, Vuhan
Grad, Vuhan, Foto: youtube

 

Kasnije fotografije otkrivaju i odsustvo parkiranih vozila u okolnim ulicama, pa čak i brodova koji su se ranije mogli videti na smeđoj površini vode.

Grad, Vuhan
Grad, Vuhan, Foto: youtube

 

Slično je i na fotografiji obično železničke stanice iz 28. januara, na kojoj nema vozova i automobila koji bi ukazali na ljudsku aktivnost, iako su značajni delovi slike sakriveni belim oblacima.

Grad, Vuhan
Grad, Vuhan, Foto: youtube

Vuhan, koji leži na obalama reke Jangce, kroz istoriju je bio na udaru katastrofalnih poplava.

 

Grad u kojem živi 11 miliona stanovnika prostire se na 8.500 kvadratnih kilometara i uključuje ruralne oblasti, kao i urbanu zonu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi