VAŠI PODACI SU NA SAMO JEDAN KLIK DO NJIH Ovim hakerima treba vrlo malo da ukradu sve vaše fotografije i važne podatke! Bankovne šifre su prvo što vam uzmu!

Izgleda da skeniranje otiska prsta, kao način zaključavanja telefona, možda baš i nije tako bezbedno kao što se prvobitno mislilo.

telefon, poruke, dopisivanje, žena, devojka, muvanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Sve što je potrebno da se čitač otiska prevari je fotografija otiska, posebna aplikacija i relativno jeftini hardver.

 

Kineski hakeri tvrde da su pronašli način da zaobiđu biometrijsku zaštitu pametnih telefona, i to za samo 20 minuta.

 OTPORAN NA METKE Zavirite u prevozno sredstvo u kom je umro otac korejskog vladara... Misteriozni voz Kim Džong Una decenijama unazad krije tajne! Jedna stvar je strogo zabranjena!

Pomoću fotografije otisaka prsta ostavljenog na staklenoj površini, moguće je klonirati fizički otisak prsta koji je do te mere precizan da je u stanju da prevari skener otiska na telefonu.

 

Tim stručnjaka za sajber bezbednost kompanije Tencent Security demonstrirao je ovaj postupak na "GeekPwn 2019" konfereneciji, posvećenoj hakovanju, u Šangaju. Vođa tima Čen Ju pozvao je prisutne da dodirnu staklenu površinu, posle čega su njihovi otisci na staklu fotografisani.

 

Posebna aplikacija, slična onoj koju su razvili hakeri, procesuira fotografiju i, uz pomoć hardvera koji nije prikazan javno, pravi fizički model otiska prsta.

POČELO JE! Na računima vas čekaju fenomenalne vesti, a evo kada će penzionerima leći 5.000 dinara!

Iako sama metoda nije detaljno objašnjena, pretpostavlja se da je upotrebljen napredniji model 3D štampača. Tako dobijeni "otisci" uspešno su prevarili tri pametna telefona i još dva uređaja koja zahtevaju identifikaciju otiskom prsta.

I to nije sve...

Mobilni telefon, Foto: Shutterstock

 

Kompletna opisana procedura može da se sprovede u delo za samo 20 minuta i, pri tom, uopšte nije skupa.

Ju je otkrio da sav hardver neophodan da bi se ovo izvelo košta samo 140 dolara što znači da za ovakvu vrstu hakovanja uopšte nije neophodna velika organizacija.

NOVA OPCIJA Za sve one koji kriju nešto! "Voc ap" uveo jedan klik više koji ćete obožavati!

 

Ukoliko u svom telefonu držite važne podatke, čiji nestanak bi mogao da vam stvori probleme, to može da znači da je došlo vreme da brišete otiske koje ostavljate za sobom. Ili da počnete stalno da nosite rukavice...

 

PODVIG U KLINIČKOM CENTRU ŠOKIRAO GRAĐANE! Albanku su u Prištini ostavili da umre, a onda je pala u šake srpskih lekara! Izvršili su hitnu operaciju!

A, osim toga, mogli biste i da promenite način na koji zaključavate telefon i vratite se starom dobrom PIN-u ili aktivirate opciju prepoznavanja lica.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi