KRVAVA ZORA! Počelo tepih bombardovanje, avioni ne štede nikog! Eksplozije i mrtvi na sve strane!

Osveta za iranski napad

Eksplozija u Jemenu
Eksplozija u Jemenu, Foto: Profimedia

* Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija pokrenula je vojnu operaciju u Jemenu

* Kako je navedeno ciljevi su  "legitimne vojne mete"

* Cilj jemenski lučki grad Hodeida

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija pokrenula je vojnu operaciju severno od jemenskog lučkog grada Hodeida.

Cilj operacije su, kako je navedeno, "legitimne vojne mete", javila je državna TV Ekbarija, preneo je sinoć Rojters.

Bombardovane iranske snage! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Independent Arabia/V.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 18:59 Zaoštrava se situacija u Zalivu. Saudijski piloti, Foto: Youtube/Printscreen * Saudijski ratni avioni bombardovali su iranske snage * U pitanju su iranske šiitske milicije na istoku Sirije * Pro-iranske snage su stacionirane u gradu Al Bukamalu i oko njega Ratni avioni Kraljevskih Saudijskih vazduhoplovnih snaga učestvovali su u bombardovanju proiranske milicije na istoku Sirije, rekao je zapadni izvor za "Independent Arabia".

 

Koalicija je zatražila od civila da se klone lokacija koje su mete operacije.

Koalicija muslimana sunita koju podržava Zapad, intervenisala je u Jemenu u martu 2015. protiv jemenskih Huta koje podržava Iran, nakon što su svrgnuli međunarodno priznatu vladu u Sani krajem 2014.

 

Međutim, odnosi na relaciji Saudijska Arabija - Jemen, odnosno Huti - Iran i sada SAD došla je do usijanja nakon nedavnog napada na veliko naftno postrojenje Saudijske Arabije, koji je poremetilo celokupno tržište nafte i ponovo svet stavio pred pitanje: preti li nam neki novi sukob velikih razmera?

Zvanično, odgovornost za napad preuzeli su upravo jemenski Huti, ali ni Saudijska Arabija ni njihov saveznik SAD ne žele to da priznaju već za sve okrivljuju Iran, koji je pak saveznik Huta.

Zvaničnici svih strana prete ratom, napadima, odmazdama. Huti su takođe najavili da je napad na postrojenje nafte samo početak i da im je na nišanu mnogo meta u Saudijskoj Arabiji. Sada, kada je Rijad napao mete Huta, neizvesno je šta će se dogoditi.

SAMO MOLIMO BOGA DA ONI NE ZARATE! Ukoliko dve moćne regionalne sile zapucaju, svi smo u opasnosti! Kada krenu, neće imati milosti (VIDEO)

BOMBA KOJA JE POTRESLA SVET DRMA I SRBIJU! Jasna poruka iz Ministarstva: Naftne kompanije da ne reaguju ishitreno

PUTIN DVA DANA POSLE NAPADA DAO PRIMAMLJIVU PONUDU SAUDIJCIMA Kupite S-300 i S-400 i zaštitite rafinerije! Ugledajte se na Iran i Tursku

BONUS VIDEO: Požar u Minhenu pred meč Bajerna i Zvezde - vatrogasci

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi