LAZANSKI SE JUTROS OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE Pomenuo je RAT koji će pokositi ceo region - Naša zemlja će biti prinuđena na KONTRAUDAR!

U mogućem ratu SAD i Irana, SAD bi mogle da unište dosta ciljeva sa distance, a kopnena invazija ne dolazi u obzir, rekao je danas vojno politički komentator Miroslav Lazanski, navodeći da je predsednik SAD Donald Tramp svestan da bi mu rat sa Iranom mnogo naškodio za predsedničke izbore sledeće godine.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: alo.rs

Lazanski je, gostujući na TV Pink, rekao da bi Iran mogao da onemogući plovidbu kroz Ormuški tesnac, što bi značajno poskupelo naftu, a napad na Iran doveo bi do širenja sukoba na čitav regiona.

Iransku protivazdušnu odbranu koja je oborila američki dron, Lazanski je ocenio kao prilično profesionalnu, jer je oborena letilica Global houk, ponos američke vojske i vredna je 120-130 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, Rusija se ne bi uključila u sukob, jer je, kako navodi, pored napada na svoju teritoriju spremna da ratuje samo zbog smene režima u Belorusiji i eventualno napada na Donbas.

UŽIVO NA TV PINKU! Predsednik se posvađao s Vanjom Udovičićem!

Na pitanje novinara da li bi Rusija branila Srbiju, Lazanski je rekao da nas Rusija brani diplomatski, politički, i pomaže nas vojno.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Lazanski je ocenio da je opasnost od upada na sever Kosova latentna i da nikad nije prestala, i dodao da NATO uvežbava kosovske snage.

INCIDENT ZA VREME UKLJUČENJA U JUTARNJI PROGRAM! Vučić davao izjavu, pa odjednom okrenuo glavu i počeo da viče: Žarko je l' sve u redu?!

On je rekao da se Kosovo ponaša kao deo NATO i da su Amerikanci od početka indirektno u procesu pregovora sa Srbijom, "jer Priština ništa ne radi bez konsultacije sa Amerikancima".

"Još uvek su pod zaštitom, a onaj ko im je darovao Kosovo u statusu u kome je, taj ih štiti", rekao je Lazanski i dodao da će Srbija verovatno morati da uvede kontramere Prištini, ali da ih treba fino izbalansirati da ne pogode Srbe u južnoj pokrajini.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi