KUVAJU NA LOGORSKOJ VATRI ZA PRVOG ČOVEKA RUSIJE Putin na odmoru u Sibiru: Jede i pije ono što svaka kuća ima, jedno mu je omiljeno

Nije sam

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP/Alexei Druzhinin

Prvi čovek Republike Tuve Šolban Kara-Ool je otkrio kako Vladimir Putin provodi odmor u tajgi za vreme Krasnodarskog ekonomskog foruma.

Kako navodi Kara-Ool, predsednik voli sam da pravi roštilj i marinadu za njega. On je dodao da roštilj ispadne odličan, ali nije otkrio tajnu marinade.

Sagovornik je naveo da Putin tokom odmora uvek pije domaću kafu.

- Ujutru, na primer, za doručak posebno, gospodin Šojgu kuva kafu u džezvi. On kuva odličnu kafu na logorskoj vatri. Ponosim se što sam to naučio i svojim ukućanima je kuvam… Kafa sa šećerom se specijalno karamelizuje, nakon toga se dodaje voda i zajedno sa mlekom se provire - rekao je Kara-Ool.

Osim toga, ruski predsednik voli nacionalni čaj iz Tuve, koji su kuvali po receptu babe prvog čoveka Tuve.

- Najvažniji sastojak je voda. Uzmemo vodu sa izvora i zeleni čaj — u sovjetsko vreme smo ga zvali gruzinskim. Stavimo taj čaj, malo posolimo, i čekamo da provri, nakon čega se naspe mleko. Kad mleko provri, ne dozvolite da pokipi, ali obavezno držati neko vreme da ključa. Može mu se dodati i maslac - ispričao je recept Kara-Ool.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi