AMERIČKI LIST IZAZVAO PANIKU! Rusija ima oružje sudnjeg dana! Teška je kao kit, a leti kao vrabac! (VIDEO)

Američki vojno-politički časopis Nešenal interest objavio je tekst o ruskoj nuklearnoj podmornici-krstarici za stratešku namenu "Jurij Dolgoruki", nazivajući ga "pravim oružjem sudnjeg dana".

Severna koreja, balistička raketa, podmornica
Balistička raketa, podmornica, Foto: Printscreen Twitter

Autor članka podsetio je na uspešno lansiranje četiri balističke rakete "Bulava" sa Belog mora na poligon Kura na Kamčatki krajem maja prošle godine.

"Bulava" ima neobično plitku putanju leta, što otežava njeno presretanje. Te rakete teške 40 tona mogu da izbegnu četrdesetak udara protivvazdušne odbrane.

Upoređujući rusku podmornicu sa sličnim podmornicama u SAD, Kini, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Indiji, Nešenel interes ističe da bi "Jurij Dolgoruki" mogao da ispuni svoj zadatak - uništavanje gradova neprijatelja.

- čak i ako druge nuklearne snage budu uništene.

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Vodeći brod ruskog projekta 955, "Borej", je najveća savremena strateška raketna podmornica strateške namene ruske flote. Osam podmornica klase "Borej" dovoljno je za istovremeno patroliranje Tihim i Arktičkim okeanom.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi