AKO SE OVO OSTVARI AMERIKA ĆE TURSKU NAGLAVAČKE DA IZBACI IZ NATO PAKTA Rusija: Spremni smo ODMAH da vam pošaljemo naše lovce Su-35, ZABORAVITE na F-35 i Trampa

Trka u naoružavanju

Suhoj Su-35
Suhoj Su-35, Foto: printscren youtube

* Rusija umesto američkih F-35 ponudila nove lovce

* Su-35

* Isporuka spremna smesta da krene

Rusija je spremna da Turskoj isporuči višenamenske lovce Su-35 ukoliko Ankara to bude želela.

"Ukoliko Turska izrazi želju, mi smo spremni sa isporučimo toj zemlji lovce Su-35", istakao je šef ruske odbrambene korporacije "Rosteh" Sergej Čemezov.

 Su-35 je višenamenski lovac generacije 4++, što znači da je po svojim karakteristikama izuzetno blizu avionima pete generacije.

 

Prethodno je predsednik SAD Donald Tramp, komentarišući isporuku ruskih protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, rekao je da SAD neće prodati borbene avione F-35 Turskoj pošto je Ankara odlučila da kupi raketni sistem S-400 iz Rusije.

 On je u Beloj kući rekao da je Turska poručila više od 100 aviona F-35, ali da zbog kupovine ruskog raketnog sistema, SAD ne može da joj prodaju avione vredne milijarde dolara

Podsetimo, Rusija je već poslala 15 aviona sa komponentama PVO sistema S-400 Turskoj, u skladu sa ugovorom o kupovini četiri diviziona ovih raketnih kompleksa, ukupne vrednosti 2,5 milijarde dolara.

Suhoj Su-35
Suhoj Su-35, Foto: printscren youtube

 

S tim u vezi, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je taj ugovor najvažniji dokument koji je Turska potpisala u svojoj istoriji.

Nepošteno je da Turska bude izbačena iz programa u kom je partner, a tvrdnja da će S-400 oslabiti F-35 je netačna, navodi Ankara.

 

 Odluka službenog Vašingtona da izbaci Tursku iz programa razvoja lovačkih aviona F-35 je protiv duha NATO, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova. Ankara je pozvala Alijansu da poništi svoju odluku.

Suhoj Su-35
Suhoj Su-35, Foto: printscren youtube

 

„Ovaj jednostrani korak kosi se s duhom Alijanse i nema nikakvo legitimno opravdanje. Ne samo da je nepošteno da Turska bude izbačena iz programa u kom je partner, već je i tvrdnja da će S-400 oslabiti F-35 — netačna“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 Turska je prošle nedelje počela da dobavlja delove ruskog raketnog sistema S-400, što je dovelo do odluke Vašingtona da suspenduje Tursku iz programa F-35. Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će sistemi S-400 biti u potpunosti instalirani do proleća 2020. godine.

SVET OD DANAS NIJE ISTI! Putin je RAZVALIO NATO PAKT, savez više ne postoji, osvetu je servirao HLADNU! (VIDEO)

PUKLI KAO MEHUR OD SAPUNICE Ništa od pretnji Pentagona Turskoj! Dok S-400 stiže samo su stigli ovo da kažu i na TOME stali!

AMERI KUKAJU KAO DECA! Ni sanjali nisu da će GLEDATI krah sopstvene politike! Ruski avioni sa OPASNIM TERETOM već sleteli, planovi Vašingtona PADAJU U VODU! (FOTO)

 BONUS VIDEO: Migovi 29 u pratnji Emanuela Makrona

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi