VAPE ZA RATOM Saudijci stali uz Britance i Amere! Traže novo PROLIVANJE KRVI na Bliskom istoku! Sve RATNE CEVI uperene su u ovu zemlju

Saudijske vlasti optužile su danas Iran, svog velikog regionalnog rivala, da je odgovoran za nedavni napad na dva tankera na Omanskom (Arabijskom) moru.

Tanker
Tanker, Foto: AP

Saudijska Arabija je posle SAD i Velike Britanije pripisala iranskim vlastima napade na tankere, što Teheran kategorično odbacuje.

BAUK RUSKE AGRESIJE ŠIRI SE SJEDINJENIM DRŽAVAMA Američka armija napravila novi plan za odbranu BALTIKA! Ono što Vašington planira na severu Evrope iznerviraće Moskvu

Mete napada su bili japanski brod koji je prevozio metanol i kiparski naftni tanker. Napad se dogodio za vreme nedavne posete japanskog premijera Šinza Abea Iranu u pokušaju da smanji tenzije između Irana i SAD.

- Iranski režim nije poštovao prisustvo japanskog premijera u Teheranu i na njegove napore je odgovorio napadom na dva tankera od kojih je jedan japanski - izjavio saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman.

U OVOM DELU SVETA ODJEKUJU EKSPLOZIJE! Svi su na nogama! U toku je nov napad, rat besni! (FOTO)

Prema njegovim rečima, Saudijska Arabija ne želi rat u regionu ali će reagovati na pretnje upućene narodu, suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi