OSTVARUJE SE SAN SVIH ĐAKA Škola bez domaćeg!

Prva iskustva kažu da promena za sada ide dobro.

 

škola upis,
škola upis,, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Osnovna škola "Loreto" u Dablinu eksperimentiše sa sistemom bez domaćeg zadatka. Ukinuli su pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres. Doduše eksperimentalno, i samo u jednoj školi u Dablinu.

Pročitajte još

"Od prvog do petog razreda ukinuli smo pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres", kaže sestra Maria Hiland, direktorka Osnovne škole "Loreto".

 

Osim što su uzrok stresa, domaći su oduzimali previše vremena učenicama osnovne škole "Loreto" za devojčice, ali i nastavnicima, za pregledanje i kontrolisanje urađenih zadataka.

"Nemamo toliko domaćih zadataka kao nekada, samo smo dobili pravopis i jedan ili dva dana u nedelji neka pitanja iz matematike", kaže učenica Lea Furlong.

Škola
Škola, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Nastavnici sada imaju više vremena za rad sa učenicima tokom dana. Deca se ohrabruju da se bave učenjem van škole.

 

"Zaista je zabavno. I dalje učimo usmeno, ali manje pisanih domaćih zadataka pruža više vremena za bavljenje kreativnijim stvarima. Ja volim umetnost, crtam i čitam kod kuće", kaže Faije Mulen.

Za učenice završnog, šestog razreda, domaći su i dalje obavezni. Na taj način, kažu, pripremaju se za prelazak u srednju školu.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi