NEĆETE VEROVATI KAKVE UVRNUTE ZAHTEVE IMAJU Stjuardesa otkrila mračne tajne bogataša: "Tri puta u karijeri imala sam u avionu mrtvaca"

Često moraju da znaju da naprave koktele, da lične asistentkinje, a sve to u kombinaciji sa čišćenjem i pospremanjem aviona, pa čak i četkanjem kućnih ljubimaca VIP gostiju

Stjuardesa, avion, unutrašnjost aviona
Stjuardesa, Foto: EPA/Fernando Bizzera Jr

Za razliku od stjuardesa u putničkim avionima, one koje rade u privatnim moraju svojim putnicima da ispunjavaju razne prohteve, pa najčešće moraju imati više veština od svojih koleginica na redovnim linijama.

Često moraju da znaju da naprave koktele, da lične asistentkinje, a sve to u kombinaciji sa čišćenjem i pospremanjem aviona, pa čak i četkanjem kućnih ljubimaca VIP gostiju.

POBILI SE ZBOG HRANE, LETELE STOLICE Muslimani poludeli posle Ramazana, pa brutalno nasrnuli jedni na druge ispred džamije! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Kimberli Benton radi ovaj posao skoro 10 godina , već 14 puta obišla svet i letela u 27 tipova različitih poslovnih aviona.

"Putnici očekuju da tačno znate šta žele, da ih, čim uđu u avion, dočeka njihovo omiljeno piće, njihove omiljene novine, a zatim i jelo, i da im sve to servirate tačno kada oni to požele."

Na nebu su se organizovale i rođendanske proslave, kao i žurke pop zvezda sa kojima je letela tokom svetskih koncertnih turneja, a bilo je čak i pravih banketa. To je, kako kažu, posao koji zahteva stalno prilagođavanje neočekivanim situacijama, ali posebno paze da 'situacija ne izmakne kontroli.'

"Treba znati kad se staje na loptu. Pazimo da im ne dopustimo da previše popiju, a istovremeno da im ne pokvarimo zabavu, pa je prava umetnost znati da napravite ravnotežu' kaže Benton.

IZRAEL PONOVO NAPAO SIRIJU Dok Eurosnog tutnji sa Golana na Damask krenuli ubitačni dronovi

"Domaćin ponekad u poslednjem trenutku kaže da će imati u avionu žurku i onda moramo hitno da nabavimo njegov omiljeni šampanjac i stavimo ga u led da bude spreman za polazak. Morate stalno biti sigurni da će on i gosti imati sve što požele – od omiljenih viskija do dovoljnih količina leda", kaže ona.

Meri Kalimnou takođe radi kao stjuardesa već 13 godina, uglavnom za međunarodne klijente visokog ranga, kao što su kraljevske porodice, šefovi država, izvršni direktori i poznate osobe.

U avione su gosti unosili egzotične papige, dragulje, više od 20 kofera iz šopinga, pa čak i oružje. Kaže da je bilo i pokojnika.

"Tri puta u karijeri imala sam u avionu mrtvaca – u skupocenom sanduku napravljenom od zlata i najskupljeg drva", priseća se ona.

"To su bila tri vrlo poznata čoveka, koji su očigledno luksuzno putovali poslednji put u životu."

Kaže da je posao VIP stjuardesa zahtevan i da je "potrebno mnogo žrtvovanja".

Njena karijera je dovela do toga da je bila vodič na luksuznim putovanjima i pisala lajfstajl blog, objavljivala na Instagramu i stekla 23.000 pratilaca, i inspirisala druge da počnu da se bave ovim poslom.

Često je u privatnim avionima samo jedna stjuardesa. Pre svakog leta, Kalimnou i Benton moraju da organizuju keterin za let - što ponekad može biti izazov.

PROCURIO TAJNI PLAN AMERIČKIH JASTREBOVA ZA NAPAD NA IRAN Lansirati 500 raketa dnevno, a posle par dana poslati 120.000 vojnika da dovrše posao

"Možete imati putnika koji nije nimalo zahtevan, dok sledeći put imate nekog ko tokom leta želi pravu porodičnu večeru i uslugu sa pet zvezdica", kaže ona. Kalimnou se seća kada je putnik poželeo supu od ajkule uoči leta iako je to jelo koje se naručuje barem 48 sati unapred, pa joj je to bio najveći izazov.

"Problem je jer se kretalo iz Londona, a takvo jelo u Velikoj Britaniji mogu da imaju na jelovniku samo sertifikovani dobavljači i restorani. S obzirom da ima odlične veze u Velikoj Britaniji, uspela je da ispuni želju samo nekoliko minuta pre nego što su se zahtevni putnici ukrcali."

Nakon svih stresova, kada je konačno ponudila jelovnik sa supom od ajkule, putnici su se predomislili i rekli da će ipak radije pojesti hamburgere koje su kupili na putu do aerodroma.

"Ali, sve to ide u opis ovog posla i naše svakodnevice. Trudimo se da damo najbolje od sebe čak i kad to nije potrebno", kaže ona.

Jednom, kaže Benton, radila je na avionu koji je bio ukrašen svilenim tepisima i WC školjkama koje je izradila italijanska luksuzna modna kuća Fendi. "To je bio tepih od stopostotne svile, pa sam morala stalno da upozoravam avio-inženjere koji su ulazili u avion u svojim radnim čizmama, da ih skinu i da ne diraju ništa."

Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc
Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc, Foto: Tanjug/AP/5.11.2018

  SKANDAL KOJI JE UZDRMAO AUSTRIJU Kurc: Izbori što pre

Iako ne postoji univerzalna uniforma za VIP stjuardese, Benton kaže da je poznavala neke koje su morale nositi visoke pete koje bi za njih kupovali vlasnici aviona.

Ali obično, kaže ona, vlasnici su zadovoljni samo ako stjuardese izgledaju privlačno i imaju jednostavnu frizuru i šminku. Kako kaže, ovakav život ujedno znači da će stalno biti u iščekivanju poziva i odlaska na putovanje, pa se ne može ništa planirati unapred.

MLADIĆ PATOSIRAO POZNATOG GLUMCA Arnold Švarceneger krvnički napadnut! Pogledajte kako mu se prikrao i nasrnuo na njega! (VIDEO)

Inače, frilens stjuardese mogu da zarade od 175 pa do 540 evra dnevno.

Benton kaže da, iako obično ne primaju poklone, događalo se da dobije skupu torbu od onih koji su bili zadovoljni njenim radom. Ali, kaže ona, najlepši deo ovog posla je upoznavati nove ljude i videti nova mesta, poput Balija ili Uskršnjih ostrva.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi